avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Plata cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Plata cheltuielilor de judecata

Functionarii publici dintr-o primarie au castigat in instanta procesul in care au contestat in instanta de contecios administrativ deciziille de imputare emise de primar impotriva lor, ca urmare a raportului curtii de conturi care a "considerat ca acestia ar fi primit drepturi salariale necuvenite" . Functionarii au cerut in timpul procesului si catigat in instanta si cheltuieli de judecata(onorariu avocat -proces de fond si recurs;deplasare avocat la instanta de recurs care este in alta localitate; taxa timbru)Ce se poate face in situatia in care primarul refuza sa dispuna plata cheltuielilor de judecata?
Cel mai recent răspuns: Anna63 , utilizator 18:07, 20 Iunie 2015
Se procedeaza la executare silita.
Se merge la executor.
Presupun că este vorba despre o hotărâre pronunţată de o instanţă de contencios administrativ, iar o astfel de hotărâre se execută potrivit procedurii speciale prevăzute la art. 22 - art. 26 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ. Asta înseamnă că trebuie să vă adresaţi din nou instanţei, însă soluţionarea noii cereri se va face rapid.
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.Nu dorim sa apelam la executor deoarece am mai fost pusi in aceasta situatie cu alt proces iar executorul s-a inteles cu primarul si nu s-a finalizat executarea mai mult decat atat si-a incasat si onorariul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta materiala a instantei de recurs? Manole Dumitru Manole Dumitru Printr-o sentinta a instantei de fond s-a admis anularea p-v nr.XXXX/YYY emis de Corpul De Control al Primarului a Primariei Mun.Z , care declara recurs, ... (vezi toată discuția)
Cand se incheie executarea silitã? bufa bufa Cind se consideră incheiată executarea silită ?Atunci când se cere Întoarcerea executării silite inseamnă o continuare a acțiunii executării ... (vezi toată discuția)
Executor? andradaa andradaa Buna ziua! am si eu o problema....asociatia noastra a avut un proces de recuperare a unor debite de la un proprietar rau platnic, am catigat procesul iar acum ... (vezi toată discuția)