avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Legalitate Formatie Evenimente
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Legalitate Formatie Evenimente

Buna ziua,
Sunt reprezentantul unei formatii care cantam la evenimente( nunti, petrecerei private) insa in ultima perioada dupa cum se stie s-au intetit controalele. Deocamdata nu a venit nimeni sa ne traga de maneca dar dorim sa intram in legalitate conform legislatiei in vigoare.
Mentionez ca eu am Intreprindere Individuala si toate contractele si facturile le emiteam numai eu dar trebuie gasita o forma de legalitate si pentru colegii mei din trupa. Va rog sa ma indrumati cu ce ar trebui sa fac pentru ca toti sa fie legal la eveniment ! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:43, 18 Iunie 2015
Prea multe variante nu sunt, ori firma si toata lumea care presteaza sa fie salariata la firma, ori fiecare in parte PFA, I.I., o forma de organizare legala.
Am inteles , deci toti sa avem II, dar cum procedam mai departe ?
Fantastic a scris:

... dar cum procedam mai departe ?

"Mai departe", adica ce intrebati? Efectiv cum se desfasoara partea de fiscalitate? Este treaba contabilului, asta nu vi se poate raspunde pe forum (din simplu motiv ca este mult de povestit).

In plus, v-am spus, nu va trebuie neaparat I.I., si un S.R.L. este bun, consultati in acest sens contabilul dvs.
Consider ca este mai multa bataie de cap cu un SRL. De aceeia am zis ca ar fi mai simplu sa fim toti inregistrati ca II. Cand intrebam ce ar fi de facut mai departe ma refeream la faptul ca ar trebui sa fie intre noi un contract de colaborare presupun, adik ca totul sa fie perfect legal.
Fantastic a scris:

Consider ca este mai multa bataie de cap cu un SRL.

Eu consider ca este riscul mai mic la SRL, adica cu II-ul ala daca nu va executati obligatiile fiscale, la o adica (si nu sunt putini in situatia asta), statul te executa pe toate bunurile si veniturile personale, la SRL, raspunzi doar cu capitalul social, aia e.


Fantastic a scris:

Cand intrebam ce ar fi de facut mai departe ma refeream la faptul ca ar trebui sa fie intre noi un contract de colaborare presupun, adik ca totul sa fie perfect legal.

Cu contractul este alta poveste, trebuie facut bine si cu cap, caci altfel fiscul ii baga pe toti la activitate dependenta si ii bubuie la impozite din urma de nu se vad. Asa ca mare grija cum faceti contractele alea daca aveti II, PFA si alte forme d-astea de persoana fizica.
Pentru contracte in mod normal v-as fi spus sa apelati la un jurist, insa va recomand sa cautati un expert contabil care a mai lucrat cu asa ceva (contracte multilaterale complexe), caci este important sa fie bine facut dpdv fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl-uri flocanelu flocanelu Cu un SRL cu cod Caen 8230 : - poti sa canti la nunti, boteze, jocuri...? - trebuie diploma care sa ateste ca am facut un curs de orga, taragot...? - ... (vezi toată discuția)
Trupa de muzica pfa??? OANA GORAN OANA GORAN daca o familie care a infiintat trupa de muzica si canta la nunti, petreceri, vrea sa-si legalizeze statutul ce ar fi mai indicat sa-si infiinteze?? un pfa, ... (vezi toată discuția)
Sanctiune activitati fotografice fotografeveniment fotografeveniment De cateva luni fac fotografie de eveniment (nunta, botez, majorat) si sunt insotit de un coleg cameraman. Ne gandim sa intram in legalitate (SRL sau PFA), insa ... (vezi toată discuția)