avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Urmeaza sa nasc la jumatatea lunii septembrie . Eu nu am dreptul la aceasta indemnizatie de crestere copil insa are sotul dreptul sa primeasca aceasta indemnizatie. Stiu ca se beneficiaza de aceasta indemnizatie dupa ce sunt efectuate cele 126 zile ( concediu sacina si lauzie) . Intrebarea mea este cand vor trebui depuse actele de sotul meu pentru indemnizatia de crestere copil si de cand sunt luate in calcul cele 12 luni ( data nasterii copilului sau data la care inceteaza cele 126 zile ) . In timpul celor 126 zile ( cat eu voi sta acasa ) va continua contractul de munca lui de munca ( va merge la servici ) sau va solicita suspendarea lui de la data nasterii copilului .
Cel mai recent răspuns: andreasuciu , utilizator 16:23, 25 August 2010
Am inteles acuma, pai bun asa, avand in vedere ca ne dorim bebe 2 la 2 ani distanta de primul mi se pare echitabil ca se plateste fara sa trebuiasca sa te reintorci la job ca sa ai cotizat iarasi un an si in cazul asta ar fi ok sa nu ma reintorc la job dupa cei 2 ani. Si deci suma indemnizatiei pt urmatorul bebe va fi exact ca suma de acuma da?Va multumesc f mult de sfaturi, m-ati ajutat enorm!!!
Daca nasteti pe bebe 2 pana sa implineasca 2 ani bebe 1, da.
Si daca se intampla sa il nasc sa zicem nu chiar atunci ci la 1-3 luni dupa ce a implinit bebe 1, 2 ani? in cazul acela ce se intampla?
Daca veti naste copilul 2 dupa ce v-ati intors la serviciu veti beneficia de CIC 2 cu aplicarea formulei clasice de 85%.
Aplicandu-se 85% din indemnizatia avuta la primul copil? pt ca acela a fost venitul meu 2 ani, plus lunile lucrate la job nu?
Si atunci se mai naste o intrebare, in care din cazuri se primeste prenatal+postnatal? daca nu ma intorc la job pt ca bebe2 se naste pana sa implineasca bebe 1, 2 ani, primesc sau nu? sau primesc pre si postnatal doar daca ma reintorc la job pt ca bebe 1 a implinit 2 ani iar eu inca nu l-am nascut pe bebe2 sunt la job etc.....
Exemplu: sa ziceam ipotetic ca il nasc pe bebe 2 la 3 luni dupa ce primul a facut 2 ani, practic trebuie obligatoriu sa ma intorc o luna la job, ca apoi sa intru in prenatal? sau cum?
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
andreasuciu, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru al doilea copil luizaradu luizaradu Buna ziua! In momentul de fata ma aflu in concediu de maternitate, dar vroiam ca in decursul celor doi ani sa fac si cel de-al doilea copil (fara a ma mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al doilea copil georgiana stanciu georgiana stanciu buna ziua Am nevoie de o lamurire si de un sfat : am un copil de 1 an si 9 luni si sunt gravida in prima luna. Trebuie sa incep munca in luna iulie a acestui ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nicoletacarutasu nicoletacarutasu Cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in urmatoarea situatie: primul copil implineste varsta de 2 ani la data de 23 dec. 2010 iar cel de al ... (vezi toată discuția)