avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Eroare sistem?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Eroare sistem?

Buna dimineata,

Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta !

Sunt casier intr-un supermarket. Am iesit lipsa 80,... lei (noi). Imi este imposibil sa cred asa ceva...
Sunt foarte multe case de marcat "legate" cu trezoreria.
Sa fie o intamplare ca am avut 4 scaderi ( 2 pe un bon si 2 pe un alt bon) care insumate duc ,aproximativ, la aceasta suma sau se poate ca in trezorerie sa nu apara la fel ca in rola jurnal de la casa? Scaderile au fost in urma renuntarii clientilor la anumite produse.
Nu imi este clar acest lucru deoarece nu stiu daca poate exista o asemenea eroare in sistem.

Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:38, 19 Iunie 2015
In acest caz, trebuiau corectate respectivele operatiuni. D-voastra aveati obligatia sa sesizati eroarea si mai departe se urma procedura prevazuta de HG nr. 479/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale:


Art. 36. - Pentru corectarea sau anularea înregistrării unei operaţiuni după emiterea bonului fiscal utilizatorul întocmeşte un dosar care va cuprinde:
a) sesizarea scrisă a persoanei care a efectuat greşit operaţiunea, cu precizarea motivaţiei de corectare sau de anulare a acesteia, precum şi a numărului de ordine al bonului fiscal de corectat, a orei şi minutului emiterii acestuia;
b) decizia scrisă de aprobare a corectării operaţiunii greşit efectuate, emisă de directorul financiar-contabil, contabilul-şef sau de altă persoană care răspunde de gestionarea patrimoniului unităţii;
c) copie de pe nota sau notele de recepţie şi constatare de diferenţe, întocmite de la ultima inventariere până la zi, prin care a fost stabilit preţul cu amănuntul al produsului sau produselor înregistrate greşit în aparatul de marcat electronic fiscal;
d) nota de contabilitate care reflectă operaţiunea efectuată.


Aceasta nu corecteaza raportul generat de casa de marcat, ci doar se tine cont sa nu vi se impute respectivele incasari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unui bon fiscal musyhany musyhany Daca in ziua x se anuleaza un bon,prin raportul de inchidere de zi,se poate afla acest lucru?sau exista alte modalitati de a afla daca s-a anulat un bon sau nu? (vezi toată discuția)
Bon fiscal gresit In urma denominarii casei de marcat firma la care platesc abonament de service nu mi-a scos TVA din casa,si primul bon pe care l-am emis contine TVA.Eu nu sunt ... (vezi toată discuția)
Am tastat gresit la casa de marcat - cum remediez? eleonor eleonor as dori sa stiu ce pot sa fac pt ca am tastat gresit in casa de marcat:in loc de 10x19,9 am tastat 10x199 si nu stiu cum sa-mi sa remediez greseala pt ca am ... (vezi toată discuția)