avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare masina vanduta facuta de noul proprietar tot pe numele meu

Am vandut masina cu contract de vanzare cumparare,am scos-o de la fisc,la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul electronic.
Problema este ca samsarul a vandut-o,iar noul proprietar nu a inmatriculat masina pe numele lui si a facut asigurarea pe numele meu( nu e de mirare ca ASTRA e in pragul falimentului)eu fiind pensionar iar cel care detine masina are putin peste 20 ani.
Acum a facut accident si a venit la mine sa merg la asigurator iar eu am refuzat.
La urmatoarea asigurare eu avand alta masina se pare ca nu mai beneficiez de bonus.
intrebare
Cum scap sa nu se mai faca asigurare pe numele meu la masina vanduta.
Cel mai recent răspuns: stoicavasile , utilizator 05:15, 8 Iulie 2015
Catre societatea de asigurare trebuie depusa o cerere de despagubire semnata de cel care are contract cu acea societate .
A-ti cerut de la societatea de asigurare ,la momentul semnarii contractului ,restituirea sumei reprezentand contravaloarea RCA pe lunile ramase pana la expirarea politei?
De asemenea ,a-ti complectat rubrica din talon 'instrainat catre ...la data de ...'?
Cumparatorul nu poate fi obligat sa inmatriculeze masina pe numele lui ,in schimb dvs puteti radia masina din circulatie si de la fisc . Cumparatorul a circulat cu o masina neinmatriculata (inteleg ca a fost radiata de numele dvs si neimatriculata pe alt nume,adica neimatriculata
O.U.G. 195/2002
Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
,radiata de la fisc (daca sesizati fiscul ,cumparatorul risca sa intre la evaziune) .
Instintati cumparatorul despre aceste aspecte si solicitati reparatii deoarece s-a folosit de numele dvs fara acordul dvs. ceea ce constitue un furt de identitate
Noul Cod Penal actualizat 2014 - Legea 286/2009
CAPITOLUL III
Falsuri în înscrisuri
Art. 327
Falsul privind identitatea
....
(2) Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

...
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
mottofreee, utilizator
buna seara
multumesc pentru indrumarile date
Conform Codului Rutier masina nu se radiaza decat in anumite conditii,inmatricularea fiind continua.
Scoaterea am facut-o numai de la fisc,masina figurand astazi la fisc pe numele celui care o detine si care a cumparat-o de la cel la care am vandut-o,acesta a spus ca nu o poate inmatricula la serviciul de permise si inmatriculari din cauza timbrului de mediu.
Am trimis la serviciul de inmatriculari documentele necesare si am primit o adresa ca masina a fost scoasa din sistemul electronic de pe numele meu.
Problema este ca cei de la societatea de asigurari nu vor sa ia in considerare contractul de vanzare cumparare si sa faca asigurare pe numele actualului proprietar.
Am incercat deschizand aceasta discutie sa arat lacunele din Codul Rutier in ceea ce priveste vanzarea unui autovehicul.Cei de la fisc nu comunica cu cei de la serviciul de inmatriculari intr-o societate informatizata(cred ca joaca bambilici pe calculatoare )
Si ce va intereseaza ca nu are bani pt taxa de timbru?
Eu am bani de avion ,problema ca nu am bani de taxe de aeroport ... asa ca am renuntat ,se poate trai si fara .
Cei de la asigurari nu ajuta la fraudarea statului prin scheme de genul un proprietar la politie si altul la fisc .
omul ma cheama sa merg la asigurator sa intocmesc acte de daune si in care sa-mi recunosc vinovatia intr-un accident,iar eu nu am condus acea masina si nici nu este a mea.
Cum sa recunoasteti vinovatia ? Adica s-a oferit ca va face rost de cheia de la puscarie ?
Pe viitor invatati sa nu mai spuneti adevarul pe jumatate : la serviciul de inmatriculari a fost scoasa de pe numale meu in sistemul electronic si Scoaterea am facut-o numai de la fisc .
Anuntati cumparatorul ca prin cererea lui va obliga sa radiati si la politie .

Alte discuții în legătură

Penalizare rca: sofer sau masina doichitahorescu doichitahorescu In cazul in care exista o dauna la una din masinile detinute, penalizarea MB se atribuie masinii care a produs paguba sau soferului ? MB se va reflecta si in ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)
Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)