avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... cum facem ?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

cum facem ?

intrarea in gradinita cum poate fi semnalizata ?,pt ca acolo se parcheaza masini ,iar ca sa evitam cum putem face ?exista un semn rutier ? este un drum de acces pt eventuale problem gen incendiu etc
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 22:08, 29 Iunie 2015
deci nu exista un indicator de avertizare ,(drum de acces ) ? vom vedea atunci ,banuiesc ca ori amendeaza pina vor intelege ,ori lasam asa problema, ori incercam sa lamurim lumea ,idea e ca la drum de acces doar stationarea este interzisa nu si oprirea ,
Nu exista indicator rutier de "drum de acces" intr-o institutie.
Doar daca isi confectioneaza institutia un panou pe care sa scrie "Drum acces. Rugam nu parcati".
Depinde cum este pozitionata intrarea in gradinita (exista/nu exista trotuar, le latime are, cum se parcheaza acum masinile) si daca se preteaza montarii unui indicator de interzicere.
Daca incarcati inca o data link-ul am putea sa ne dam o parere mai avizata ce indicator s-ar putea impune.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
cyan, moderator
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
sexu, utilizator
M-am gandit si la aceasta posibilitate dar acum este clar.
O rezolvati destul de simplu dupa parerea mea.
Pot exista mai multe variante, functie de buget.
Pentru montarea indicatoarelor rutiere este necesara contactarea primariei si a politiei rutiere. Se poate face o singura notificare adresat ambelor autoritati.

Varianta 1.
[ link extern ]

Montarea indicatoarelor rutiere "Atentie copii" si "Acces interzis" fara montarea de stalpi metalici/plastic.

Avantaje: nu costa nimic
Dezavantaje: nu se restrictioneaza accesul, vor continua sa parcheze in zona si vor fi amendati doar daca trece vreun echipaj de politie.

Varianta 2.
[ link extern ]
Montarea de stalpi metalici si a indicatorului rutiere "Atentie copii" impreuna cu un indicator de "Nu blocati intrarea, acces auto" (nu este indicator rutier, se poate achizitiona din comert
[ link extern ] /)

Stalpii din mijloc trebuie sa se poata scoata rapid in caz de urgenta (ambulanta, pompieri), si trebuie pozitionati astfel incat sa poata trece printre ei o masina de pompieri care are o latime de 2,5 m.

Avantaje: nu costa aproape nimic, 5 -10 lei indicatorul "nu blocati"
Dezavantaje: se restrictioneaza partial accesul, masinile pot stationa paralel cu stalpii metalici dar se pot aplica amenzi pentru impiedicarea accesului in gradinita in caz de pericol

Varianta 3
Varianta 2 fara stalpi.

Avantaje: idem V2
Dezavantaje: idem 1

Varianta 4
Bariera de acces auto

Avantaje: se restrictioneaza accesul
Dezavantaje: costuri mari

Eu as merge o perioada cu varianta 3 (fara indicatorul rutier "atentie copii" pentru care trebuie aprobare de la politie) in paralel cu notificarea autoritatilor pentru aplicarea variantei 2.
corect ,o zi buna

Alte discuții în legătură

Info legislatie cale de accces garaj smiler8 smiler8 Buna ziua, doresc sa aflu urmatoarele informatii: Detin un garaj cu CF, act de proprietare intr-o zona cu mai multe garaje, Garajul fiind pozitionat ... (vezi toată discuția)
Drept la parcare pe proprietate publica Dobrel Dobrel Buna ziua Locuiesc intr-un cartier de blocuri, dar in fata mea se afla o casa, al carei stapan crede ca spatiul din exteriorul gardului ii apartine. Problema ... (vezi toată discuția)