avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... OG 26/2000/revizuita in 2013
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

OG 26/2000/revizuita in 2013

pentru infiintarea unui ONG(Asociatie) este necesar obtinerea de certificate de cazier financiar pentru membrii fondatori?.In OG,nu se precizeaza necesitatea acestor documente.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:36, 21 Iunie 2015
OG 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal
Art. 8
(1) Prezentarea certificatului de cazier fiscal este obligatorie in urmatoarele situatii:


a) la infiintarea societatilor comerciale, a societatilor cooperative si a cooperativelor agricole, de catre asociati, actionari si reprezentantii legali desemnati;

b) la solicitarea inscrierii asociatiilor si fundatiilor in Registrul asociatiilor si fundatiilor de catre asociatii sau membrii fondatori ai acestora;

c) la autorizarea exercitarii unei activitati independente de catre solicitanti;

d) la cesiunea partilor sociale sau a actiunilor de catre noii asociati sau actionari;

e) la numirea de noi reprezentanti legali, precum si la cooptarea de noi asociati sau actionari cu prilejul efectuarii majorarii de capital social de catre noii reprezentanti legali, asociati si actionari.
De ce nu este prevazuta aceasta obligatie in OG 26/2000??.
mai mult: in ghidul infiintarii ONG se precizeaza o taxa de 5 lei pentru cazier fiscal iar la Ad.financiara se cere 20 lei?!.
Intrebati pe cei care au emis actul normativ , de ce nu au prevazut acea obligatie in OG 26/2000.

Taxa pentru cazierul fiscal este de 20 lei, probabil ca acel ghid a fost elaborat cu mult timp inainte de a se stabili aceasta valoare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva fanfan52 fanfan52 Am fost somat ca firma va fi declarata inactiva pt ca nu am depus declaratii si. daca nu depun in 15 zile.Ce urmeaza dupa aceasta ?? (vezi toată discuția)
Pfa-firma (unul dintre asociatii unei s.r.l. suspendata poate deveni pfa?) lnegreanu lnegreanu Daca sunt 2 asociati la un SRL suspendat, unul dintre ei poate sa devina un PFA fara nici o legatura cu firma? (vezi toată discuția)
Datorii la stat miticasu miticasu Fratele meu a cumparat o SC si a facut o lucare cu ea, dupa care nu a mai avut activitate. In acelasi timp a intrat in vigoare legea impozitul forfetar, si a ... (vezi toată discuția)