avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Evaziune fiscala: publicitate pe internet
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Evaziune fiscala: publicitate pe internet

Buna ziua,
pentru ca am avut venituri din afara tarii din publicitate pe internet destul de mari(50.000usd) am zis sa stau linistit si sa declar banii la ANAF.

Dupa multiple intrebari pe mail cu ei (care au fost mai degraba evazive decat lamuritoare) am fost sa discut si in persoana. Mi s-a spus sa depun formularul 201 si sa bifez la tip de venituri rubrica "Altele" (desi mie publicitatea imi parea "Comerciala").

Mi s-a calculat un impozit pe venit de 23.000 ron pe care l-am platit. Dar contributiile la sanatate si pensie nu mi-au fost calculate desi eu nu mai alte venituri/salarii si cred ca ar fi trebuit calculate.

Din ce am mai citit pe internet este fix din cauza bifei "Altele", daca as fi bifat "Comercial" atunci s-ar fi calculat si contributiile.

Neplata contributiilor sociale(pensii si sanatate) se poate considera evaziune fiscala ? Scap daca spun ca fix functionara de la ANAF mi-a zis sa bifez sau raspunderea este total a mea ?
Cel mai recent răspuns: lawcomp , utilizator 14:54, 19 August 2015
Neplata contributiei la pensii sau sanatate nu este evaziune fiscala. Daca se va stabili ca aceste contributii sunt datorate de dvs. le veti plati cu penalitati, si cel mult o amenda pentru nedepunerea declaratiei la timp, desi nu se intampla acest lucru in practica.
Initial eram destul de multumit de raspuns insa acum ca am citit mai mult pe internet din nou am ceva dubii.

Evaziunea fiscala pare ca e definita ca: "Evaziunea fiscala reprezinta sustragerea prin orice mijloace, în întregime sau în parte, de la plata impozitelor, taxelor si a altor sume datorate bugetului de stat, bugetelor locale, bugetului asigurarilor sociale de stat si fondurilor speciale extrabugetare de catre persoanele fizice si persoanele juridice române sau straine."


Deasemenea am gasit si:

Ce este considerat evaziune fiscala?

O suma de fapte, care sunt definite de articolele 3-9 din Legea nr. 241/2005 sunt considerate infractiuni, iar eu le voi dezbate pe cele referitoare strict la activitatea fiscala si contabila.

Conform art. 9, constituie infractiuni de evaziune fiscala, urmatoarele fapte savarsite in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale:

a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;


In conditiile in care bifa pe formularul meu(sursa impozabila) duce la neplata contributiilor de sanatate si pensii, este sa nu evaziune fiscala ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
lawcomp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 010 Praipan Praipan Buna ziua! Stie cineva cum se completeaza formularul 010 pt ONG-uri. Am intrebat deja 3 contabili si nu m-a lamurit nimeni... Multrumesc PS: Puteti oferi ... (vezi toată discuția)
Anexa privind vectorul fiscal - mod de completare Victorius Victorius La completarea cererii de inregistrare, anexa 1 referitor la inregistrarea fiscala nu stiu daca trebuie bifate casutele 6 - 12 (care se refera la contributiile ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pfi Alina Constantin Alina Constantin Buna ziua, Am SPV-UL activat si dupa nenumarate incercari nereusite de depunere a Declaratiilor Unice ( Rectificativa pentru 2018 si Veniturile Estimate ... (vezi toată discuția)