avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extindere ilegala, probleme cu primaria. Intrare in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extindere ilegala, probleme cu primaria. Intrare in legalitate

Buna ziua!Am o casa cu 3 camere din 1990,iar in 2005 m-am extins ilegal adaugant inca 1 hol si 2 bai.Vecinul de langa mine si-a luat autorizatie de constructie(in 2012) si si-a extins LEGAL casa pana la 50 de centimetri de casa mea.Inainte sa se extinda,mi-a formulat mai multe plangeri la Primarie,in care sustinea ca sunt ilegal.Oamenii legii au constatat ca intr-adevar sunt ilegal,dar pentru ca trecusera atatia ani in care nu existase nicio plangere,mi-au spus ca nu mai sunt pasibil de nicio amenda.Astazi am fost la Primarie unde am cerut informatiile necesare pentru ca extinderea ilegala pe care am facut-o sa intre in legalitate.Raspunsul celor de la Urbanism a fost ca n-am ce sa mai fac,iar daca vecinul care s-a extins LEGAL pana in geamul meu,ma va chema in judecata,am sanse mari sa-mi fie demolata partea construita ilegal.Intrebarea mea este:As avea vreo sansa sa intru in legalitate?As putea sa dau Primaria in judecata pentru ca atunci cand i-au acordat drept de extindere vecinului,nu s-a sesizat nimeni si nu m-au obligat sa intru in legalitate?Precizez inca o data,in 2005 am realizat extinderea ilegala!Multumesc mult,orice sfat venit din partea dumneavoastra imi este de ajutor
Nicio comparatie nu scuza lipsa de corectitudine! Si nici nerespectarea legii!
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita intre vecini curte comuna alexstan88 alexstan88 Buna seara!M-ar interesa un raspuns pertinent la problema mea.Locuiesc intr-o curte comuna cu 10 case.Acum 10 ani,parintii mei s-au extins ilegal,construind ... (vezi toată discuția)
Acte cercetasa cercetasa am un balcon la parterul unui bloc. am proiect doar pe partea care au toti locatarii de la etaj. locuind la parter am mai facut la o camera deci in ... (vezi toată discuția)
Extindere camera camin fara autorizatii mihayy08 mihayy08 buna ziua vreau sa intreb cum pot afla daca cineva are autorizatie de constructie pentru extindere camera camin noi locuim intr-un bloc cu camere de camin ... (vezi toată discuția)