avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reprezentanti salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reprezentanti salariati

Buna ziua !
In situatia in care o societate are patru angajati - in total - trebuie sa existe si reprezentanti ai salariatilor ? Regulamentul Intern este semnat de Angajator, pe de o parte - si de cealalta parte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 28 Iunie 2015
regulamentul intern trebuie adus la cunostinta tuturor salariatilor, astfel incat toti angajatii trebuie sa il semneze personal, nu prin reprezentant.
1. Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

Prin urmare, acesta este semnat numai de catre angajator.

2. Art. 243 C.mun.
(1) Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
(2) Obligaţia de informare a salariaţilor cu privire la conţinutul regulamentului intern trebuie îndeplinită de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern.
(4) Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.
Nici nu era vorba despre asa ceva ... ati inteles gresit. Semnatura pt luare la cunostinta, n are legatura cu ceea ce am intrebat eu !
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

Prin urmare, acesta este semnat numai de catre angajator.
carmen.balan1967@yahoo.com a scris:

Buna ziua !
In situatia in care o societate are patru angajati - in total - trebuie sa existe si reprezentanti ai salariatilor ? ......


Buna ziua,
Conf art 221 alin 1 CM "la angajatorii la care sunt încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi la care nu sunt constituite organizaţii sindicale reprezentative conform legii, interesele salariaţilor pot fi promovate şi apărate de reprezentanţii lor, aleşi şi mandataţi special în acest scop."

Alte discuții în legătură

Regulamentul intern valexandra valexandra Am o nelamurire referitoare la regulamentul intern. V a rog sa-mi spuneti de unde pot lua un model pentru regulamentul intern. Tin sa mentionez ca eu am un ... (vezi toată discuția)
Probleme regulament intern maria_88 maria_88 Buna Regulamentul intern se poate contesta in vreun fel daca se observa ca ar contine abuzuri sau inconsecvente / contradictii? Tocmai s-a schimbat in ... (vezi toată discuția)
Reprezentant salariati nicoletaart nicoletaart Societatea are 15 angajati, este nevoie obligatoriu de un reprezentant al salariatilor? Dorim modifiarea RI pe care il va semna doar directorul general si il ... (vezi toată discuția)