avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentant salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentant salariati

Societatea are 15 angajati, este nevoie obligatoriu de un reprezentant al salariatilor?
Dorim modifiarea RI pe care il va semna doar directorul general si il vom aduce la cunostinta angajatilor, este suficient?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 20 Ianuarie 2014
Conform art.221 alin.1 C.mun., la angajatorii la care sunt incadrati mai mult de 20 de salariati si la care nu sunt constituite organizatii sindicale reprezentative conform legii, interesele salariatilor pot fi promovate si aparate de reprezentantii lor, alesi si mandatati special in acest scop.

Din dispozitiile art. 221 alin. (1) C. muncii rezulta ca alegerea reprezentantilor salariatilor nu este obligatorie, chiar daca numarul salariatilor trece de 20.
Buna ziua,

Nu exista obligativitatea numirii unui reprezentant al salariatilor in aceasta situatie.
In situatia in care angajatorul are mai mult de 20 salariati si la nivelul acestuia nu exista constituit sindicat, salariatii isi pot alege un reprezentant.
Este suficient sa intocmiti un regulament intern pe care sa il aduceti la cunostinta salariatilor.
Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz. Insa , consultarea salariatilor, cu ocazia elaborarii regulamentului intern de catre angajator, este facultativa, lipsa consultarii neatragand nevalabilitatea regulamentului.

Orice modificare ce intervine in continutul regulamentului intern este supusa procedurilor de informare prevazute la art. 243 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul intern Anca1011 Anca1011 Cum se procedeaza in ceea ce priveste Regulamentul Intern in cadrul unei societatati?Se reinoieste la o anumita perioada?Trebuie inregistrat la ITM? Va ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de ordine interna a primariei Justitiarul711 Justitiarul711 Regulamentul Intern al unei primarii trebuie discutat si cu sindicatul ori acesta din urma este doar instiintat dupa aprobarea ROF in sedinta de Consiliu Local? (vezi toată discuția)
Elaborare roi dia_8 dia_8 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o firma cu 15 angajati, angajatorul are dreptul sa elaboreze unilateral Regulamentul de ordine interioara sau ... (vezi toată discuția)