avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare pe caz de boala

Buna ziua.
O nelamurire am si as dori un raspuns exact. Sufer de diabet, sunt incadrata ca persoana fizica cu handicap de gradul III, am varsta de 37 ani, am lucrat doar 5 luni de zile legal si as vrea sa stiu cand as putea sa ma pensionez pe caz de boala si ce conditii trebuie sa indeplinesc. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gavvaly , utilizator 20:28, 1 Iulie 2015
1. Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor decide incadrarea intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. Veti putea cumula pensia de invaliditate cu indemnizatia de handicap.
Multumesc de raspuns dar sunt inscrisa in programul de asistenta sociala numai ca nu mi se da sansa la un loc de munca din cauza bolii, obtin doar promisiuni. Am facut o scoala de Asistenti farmacie particulara cu eforturi financiare foarte mari si nici asa nu vor sa ma angajeze sub pretextul ca nu am axperienta. Nu am decat 30 ron ajutor social si m-ar fi interesat cati ani de munca trebuie sa am ca sa ma pot pensiona pe caz de boala. E singura modalitate in care pot sa-mi duc existenta in tara asta infecta si plina de de [editat] care ne conduc.
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. In mesajul meu precedent va spuneam ca btrebuie sa faceti ca sa beneficiati de pensie de invaliditate (pensie de boala).

2. Puteti beneficia de pensie de invaliditate chiar daca aveti numai 5 luni de stagiu de cotizare.

3. Veti beneficia de o pensie foarte mica dar ea va fi intregita, de la buget, la 400 lei lunar care este indemnizatia (pensia) sociala minima.

4. Pentru a beneficia de o pensie de invaliditate mai mare (prin luarea in calcul a stagiului potential) ar fi trebuit ca la varsta dvs. sa aveti un stagiu de cotizare la pensie de 14 ani.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Sa aveti mult noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decize de neacordare a pensiei sabrina__cr sabrina__cr Fratele meu are 43 ani si are diabet insulino-dependent cu afectare grava a inimii (a avut un infarct inclusiv ),a de[us dosar de pensionare dar pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters354748 ContSters354748 buna ziua. am diabet zaharat din 2006 acum in prezent avand 22 de ani. beneficiez de indemnizatie , datorita gradului accentuat pe care l-am primit de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua mă interesează ce drepturi de a se pensiona are o ... Cody69 Cody69 Buna ziua. Ma interesează ce drepturi de a se pensiona are o persoana de 55 de ani, cu diabet, care a muncit doar 9 ani cu carte de munca apoi fara . Și ... (vezi toată discuția)