avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli intretinere

Un proprietar care are un apartament in asociatie, dar este plecat cu familia in strainatate de mult timp ce cheltuieli la intretinere are.Ma intereseaza daca trebuie sa participe la diferenta de apa ce apare intre apometrul central si apometrele locatarilor.Mentionez faptul ca in Adunarea generala de constituire s-a aprobat,pentru ca toti proprietarii sunt contorizati,diferenta ce apare sa fie impartita in mod egal pe apartamente.
In situatia expusa se calculeaza cote parti comune,mai putin consumuri individuale
@ivanvintilica,
Proprietarului unui apartament nelocuit, i se repartizeaza toate cheltuielile pe lista de plata, mai putin acele cheltuieli ce se repartizeaza conform legii pe numar de persoane.
Le gasiti detaliate in HG 1588/2007.
In general nu se suporta cheltuieli cu energia electrica pentru iluminatul comun si functionarea liftului si cheltuielile cu salubritatea.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament nelocuit cheltuieli alexavlad alexavlad Care sunt cheltuielile ce trebuie achitate de proprietar pentru un apartament nelocuit de cativa ani ...? Apartamentul este situat in Piatra-Neamt daca se ... (vezi toată discuția)
Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)