avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz vs concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz vs concediu de odihna

buna seara! imi puteti raspunde si mie la urmatoarea intrebare,va rog frumos? din data de 23.06.2015 patronii societatii in care lucrez m-au dat in preaviz pana pe 20.07.2015,iar pe cele 8 luni lucrate anul anterior la societatea respectiva nu mi s-a dat concediu de odihna. astazi i-am intrebat cum facem cu co pe anul trecut si mi-au spus ca daca vreau,pot face o cerere pt co iar acesta il voi lua in timpul preavizului astfel incat ambele sa se termin pe data de 20.07.2015.este posibil asa ceva? in cazul in care imi voi lua co,preavizul va mai fi platit? sau...?va rog,daca se poate sa ma lamuriti! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 13 Iulie 2015
Bua ziua, nu, nu este corect ce v-au propus angajatorii dumneavoastra, in cazul in care va luati concediu, in interiorul perioadei de preaviz la concediere, aceasta prelungeste perioada de preaviz cu durata concediului de odihna . Asadar, sub nici o forma, perioada de previz nu poate fi suprapusa cu alta perioada de repaus anual sau suspendare a cim.
Este posibil ca in perioada de preaviz sa va luati concediu de odihna.

Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

CO nu prelungeste durata preavizului , astfel incat la data de 20.07.2015 raportul de munca va inceta.

Daca va luati CO in timpul preavizului, atunci veti primi indemnizatia aferenta zacestuia si nu slariu.

Daca nu va luati CO in timpul preavizului , atunci veti primi salariul , iar la incetarea c.i.m. zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani, conform art.146 alin.3 C.mun.
va multumesc pentru raspunsuri!
buna seara! revin cu o alta intrebare in legatura cu CO.pe anul trecut am lucrat 8 luni,iar anul acesta 5 luni complete la acceasi societate.dat fiind faptul ca sunt in preaviz pana pe data de 20.07.2015,as vrea sa imi iau totusi concediul de odihna,ca ambele (preavizul si CO) sa se termine pe 20.07.15. patronii societatii spun ca CO pe anul trecut mi-a fost bagat in statele de plata,desi eu nu am primit nici 10 bani in plus la salariu si nici nu am semnat nimic, si ca acum in prioada preavizului daca imi iau CO va fi cel de pe cele 5 luni lucrate anul acesta!este posibil asa ceva? si de cate zile de concediu as beneficia din anul trecut? dar din anul acesta? si cum vor fi remunerate? va rog sa ma ajutati pt ca am impresia ca dansii isi cam bat joc de drepturile mele.... va multumesc!
Cate zile de CO aveti mentionate in c.i.m. ?

Alte discuții în legătură

Concediu odihna IonutPauna IonutPauna Cum se calculeaza zilele de concediu .la 21 zile pe an (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Mirelaqqq Mirelaqqq Buna ziua, M-am angajat la o firma in data de 06.02.2015 si pe data de 06.03.2016 termin activitatea, se inceteaza contractul de munca. In decursul acestei ... (vezi toată discuția)
Probleme calcul - concediu de odihna cristiannegru cristiannegru - salariat - institutie bugetara, personal contractual - ati precizat ca: \\"In plus, indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat salariul de baza, ... (vezi toată discuția)