avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cerere de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cerere de insolventa

Am citit aproape toate mesajele referitoare la insolventa si am nevoie de putin ajutor Am un SRL cu datorii la stat care nu mai are activitate de aproape 2 ani., nu are angajati, nu are clienti de incasat , mai are doar ceva active . Am depus toate declaratiile, bilanturi, cu alte cuvinte am fost un om corect. As vrea sa depun o cerere de insolventa pt a termina cu toate declaratiile astea si cu majorarile care se aduna de la o zi la alta . Va rog sa ma ajuati . Cum arata si ce trebuie sa contina cererea de insolventa Care sunt pasii de urmat . Si ce implicatii ulterioare sunt pentru asociatul unic. Am solicitat o firma de avocati sa ma ajute si mi-au spus ca daca am datorii la stat n-o pot lichida. Halal avocat . Cei care au datorii de sute de mil la statul roman cum naiba intra in faliment si eu cu 20.000 nu pot. Va multumesc pt orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:16, 7 Iulie 2009
Una este deschiderea procedurii de faliment si alta este lichidarea societatii.
Din puctul meu de vedere aveti doua cai:
1. Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale;
2. Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Apelati la un alt jurist ori avocat care sa va intocmeasca cererile si sa va asiste.
le confundati !!
cel mai bine ar fii sa apelati la un jurist din orasul dvs .
In cazul in care doriti inchiderea societatii si aveti creditori pe care nu ii puteti plati, varianta depunerii o cerere de lichidare voluntara in temeiul legii 85 (a insolventei/falimentului) poate fi, intr-adevar, o solutie.

Aveti mai jos un extras din acest act normativ unde puteti regasi documentele de care este nevoie pentru declansarea acestei proceduri:

Art. 27. - (1) Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
(2) Va putea să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor prezentei legi şi debitorul în cazul căruia apariţia stării de insolvenţă este iminentă.
(3) Cererile persoanelor juridice vor fi semnate de persoanele care, potrivit actelor constitutive sau statutelor, au calitatea de a le reprezenta.
(4) Introducerea prematură, cu rea-credinţă, de către debitor a unei cereri de deschidere a procedurii atrage răspunderea patrimonială a debitorului persoană fizică sau juridică, pentru prejudiciile pricinuite.
Art. 28. - (1) Cererea debitorului trebuie să fie însoţită de următoarele acte:
a) bilanţul certificat de către administrator şi cenzor/auditor, balanţa de verificare pentru luna precedentă datei înregistrării cererii de deschidere a procedurii;
b) o listă completă a tuturor bunurilor debitorului, incluzând toate conturile şi băncile prin care debitorul îşi rulează fondurile; pentru bunurile grevate se vor menţiona datele din registrele de publicitate;
c) o listă a numelor şi a adreselor creditorilor, oricum ar fi creanţele acestora: certe sau sub condiţie, lichide ori nelichide, scadente sau nescadente, necontestate ori contestate, arătându-se suma, cauza şi drepturile de preferinţă;
d) o listă cuprinzând plăţile şi transferurile patrimoniale efectuate de debitor în cele 120 de zile anterioare înregistrării cererii introductive;
e) o listă a activităţilor curente pe care intenţionează să le desfăşoare în perioada de observaţie;
f) contul de profit şi pierdere pe anul anterior depunerii cererii;
g) o listă a membrilor grupului de interes economic sau, după caz, a asociaţilor cu răspundere nelimitată, pentru societăţile în nume colectiv şi cele în comandită;
h) o declaraţie prin care debitorul îşi arată intenţia de intrare în procedura simplificată sau de reorganizare, conform unui plan, prin restructurarea activităţii ori prin lichidarea, în tot sau în parte, a averii, în vederea stingerii datoriilor sale; dacă această declaraţie nu va fi depusă până la expirarea termenului stabilit la alin. (2), se prezumă că debitorul este de acord cu iniţierea procedurii simplificate;
i) o descriere sumară a modalităţilor pe care le are în vedere pentru reorganizarea activităţii;
j) o declaraţie pe propria răspundere, autentificată la notar ori certificată de un avocat, sau un certificat de la registrul societăţilor agricole ori, după caz, oficiul registrului comerţului în a cărui rază teritorială se află domiciliul profesional/sediul social, din care să rezulte dacă a mai fost supus procedurii prevăzute de prezenta lege într-un interval de 5 ani anterior formulării cererii introductive;
k) o declaraţie pe propria răspundere autentificată de notar sau certificată de avocat, din care să rezulte că nu a fost condamnat definitiv pentru fals ori pentru infracţiuni prevăzute în Legea concurenţei nr. 21/1996 şi că administratorii, directorii şi/sau asociaţii nu au fost condamnaţi definitiv pentru bancrută frauduloasă, gestiune frauduloasă, abuz de încredere, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, infracţiuni de fals ori infracţiuni prevăzute în Legea nr. 21/1996, în ultimii 5 ani anteriori deschiderii procedurii;
l) un certificat de admitere la tranzacţionare pe o piată reglementată a valorilor mobiliare sau a altor instrumente financiare emise.
(2) Dacă debitorul nu dispune, la momentul înregistrării cererii, de vreuna dintre informaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a)-f) şi h), va putea înregistra acea informaţie la tribunal în termen de 10 zile; dacă nu o va face, cererea sa va fi considerată o recunoaştere a stării de insolvenţă a patrimoniului său, caz în care judecătorul-sindic va pronunţa o sentinţă de intrare în procedură simplificată, conform art. 1 alin. (2) lit. c) sau d).
Art. 29. - (1) În cazul unei cereri introduse de o societate în nume colectiv sau în comandită, acea cerere nu va fi considerată ca fiind făcută şi de asociaţii cu răspundere nelimitată ori, în condiţiile art. 31-33, şi împotriva lor.
(2) O cerere introdusă de un asociat cu răspundere nelimitată ori împotriva acestuia pentru datoriile sale va fi fără efecte juridice cu privire la societatea în nume colectiv sau în comandită din care face parte.
(3) Prevederile alin. (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, în privinţa cererilor introduse de grupurile de interes economic sau de membrii acestora.
Art. 30. - Nu pot formula o cerere de reorganizare judiciară debitorii, persoane juridice, care în ultimii 5 ani, precedenţi hotărârii de deschidere a procedurii, au mai fost supuşi unei astfel de proceduri.


in cerere va trebui sa aratati ci couzele care au dus la starea de insolventa.

Reiau si eu sfatul de a va adresa unui avocat care sa poata examina toate actele societatii. Sunt solutii.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul detaliat . Nu avem datorii decat catre stat. Sper sa reusesc.
Avand in vedere ca dvs cereti deschiderea procedurii de insolventa in conformitate cu legea 85/2006 aveti posibilitatea numirii unui lichidator , ceea ce va si recomand .
Ca urmare nu apelati la un avocat care va redacteaza o cerere si atat ci la un lichidator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se declanseaza procedura de faliment? otylya otylya Procedura de faliment este declansata de administrator sau alte organe? Si in ce conditii? Multumesc (vezi toată discuția)
Cerere faliment crys07 crys07 Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a introduce cererea de faliment a firmei ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Care sunt pasi facuti de o firma ca sa isi declare insolventa ContSters266112 ContSters266112 Buna dimineata, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca o firma pentru a-si declara insolventa? Se poate cere in aceiasi zi insolventa si ... (vezi toată discuția)