avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz de a restitui un act de studii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz de a restitui un act de studii

Buna ziua ! Doresc sa va cer parerea in legatura cu refuzul de a restitui o diploma de bacalaureat , depusa la o facultate in anul 2002 . Persoana in cauza s-a inscris la o anumita facultate la sectia X . In primul an totul a fost bine si frumos , dar cand a inceput anul al doilea s-a trezit transferat la o alta sectie a facultatii ( alta specializare ) fara a fi anuntat de acest lucrul . Persoana a urmat doar cursurile primului sememstru , a dat vreo doua examene , si-a platit bineninteles o rata , apoi a renuntat . Asta a fost in anul universitar 2003 - 2004 . De atunci tot incearca sa-si recupereze actele depuse la inscriere , dar cei de la facultate refuza sa-i dea actele , conditionand eliberarea lor de plata unei sume de 600 lei ( 6 milioane vechi ) reprezentand a doua transa a taxei scolare , pe motiv ca el a figurat ca student intreg semestrul ,desi se poate vedea clar ca nu a mai frecventat cursurile , ca nu a beneficiat de serviciile profesorilor angajati sa predea la aceasta institutie de invatamant . Mentionez ca intrega taxa este de 2000 lei , platibila in trei transe . Este legal sa-i refuze eliberarea actelor dupa atata vreme ? Sunt deja 5 ani de la abandonarea cursurilor . Va rog sa0mi spuneti ce as putea face sa recuperez actele ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: visirin , utilizator 14:25, 7 Iulie 2009
Sa inteleg ca urmati cursurile unei facultati particulare ....i ati semnat un contract de studii ?...pe specializarea pe care Dmv ati dorit sa o urmati...ce prevede acel contract in caz de nerespectare a conditiilor contractuale?....in functie de aceste prevederi contractuale puteti sa-i actionati in instanta .
Mult succes ,
Este vorba de fiul meu . Nu cred ca s-a semnat vre-un contract de studii , ce imi aduc eu aminte ca erau afisate in holul facultatii niste regulamente . In conditiile in care fiul meu doreste sa urmeze cursurile altei facultati , si am copie legalizata dupa diploma de bacalaureat si foaia matricola , ma gandesc ca se poate inscrie si cu aceste acte nu ? Copia legalizata are aceasi valoare ca si originalul nu ?
Este un subiect neinetresant de nu -l comenteaza nimeni ? Nu are nimeni nici o parere /?Este normal sa se pretinda dupa 5 ani plata unei sume pentru care nu exista incheiat nici un act ?Cum poate fi recuperata pe cale legala diploma de bacalaureat?Sa fac oare o solicitare scrisa ?
Faceti o cerere prin care solicitati eliberarea diplomei pe care o trimiteti prin posta cu confirmare de primire, sau o depuneti personal - in aceasta situatie sa o aveti in dublu exemplar, un exemplar il lasati acolo, iar pe celalt solicitati sa vi se treaca nr. de intregistrare si semnatura de primire si il pastrati. Vedeti ce raspuns va dau in aceasta situatie.
Sau dati anunt ca ati pierdut diploma de bacalaureat si o decalarati nula si solicitati eliberarea unui duplicat.

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de bacalaureat universitatea artifex spooky2086 spooky2086 Buna ziua Prietena mea s-a inscris la o Universitate privata din BUcuresti in toamna anului trecut. Primul an universitar este gratuit, iar urmatorii 2 ani ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari: inscriere la a doua facultate; diploma bacalaureat carmen-silvia carmen-silvia Sunt studenta in anul III la Universitatea Spiru Haret Facultatea de Stiinte juridice si administrative Brasov.Avand in vedere faptul ca sunt niste neclaritati ... (vezi toată discuția)