avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz de a restitui un act de studii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz de a restitui un act de studii

Buna ziua ! Doresc sa va cer parerea in legatura cu refuzul de a restitui o diploma de bacalaureat , depusa la o facultate in anul 2002 . Persoana in cauza s-a inscris la o anumita facultate la sectia X . In primul an totul a fost bine si frumos , dar cand a inceput anul al doilea s-a trezit transferat la o alta sectie a facultatii ( alta specializare ) fara a fi anuntat de acest lucrul . Persoana a urmat doar cursurile primului sememstru , a dat vreo doua examene , si-a platit bineninteles o rata , apoi a renuntat . Asta a fost in anul universitar 2003 - 2004 . De atunci tot incearca sa-si recupereze actele depuse la inscriere , dar cei de la facultate refuza sa-i dea actele , conditionand eliberarea lor de plata unei sume de 600 lei ( 6 milioane vechi ) reprezentand a doua transa a taxei scolare , pe motiv ca el a figurat ca student intreg semestrul ,desi se poate vedea clar ca nu a mai frecventat cursurile , ca nu a beneficiat de serviciile profesorilor angajati sa predea la aceasta institutie de invatamant . Mentionez ca intrega taxa este de 2000 lei , platibila in trei transe . Este legal sa-i refuze eliberarea actelor dupa atata vreme ? Sunt deja 5 ani de la abandonarea cursurilor . Va rog sa0mi spuneti ce as putea face sa recuperez actele ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: visirin , utilizator 14:25, 7 Iulie 2009
Va multumesc ! La cele doua posibilitati ma gandisen si eu , dar am dorit sa am o opinie in plus a unor persoane avizate ! Sa aveti o zi buna ! Am sa va tin la curent cu ce am facut !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare diploma de bacalaureat kely1988 kely1988 Buna ziua, Am intalnit o problema la eliberarea diplomei de bacalaureat de la universitate particulara din Bucuresti. Este vorba despre o persoana care a ... (vezi toată discuția)
Eliberare diploma de bacalaureat universitatea artifex spooky2086 spooky2086 Buna ziua Prietena mea s-a inscris la o Universitate privata din BUcuresti in toamna anului trecut. Primul an universitar este gratuit, iar urmatorii 2 ani ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari: inscriere la a doua facultate; diploma bacalaureat carmen-silvia carmen-silvia Sunt studenta in anul III la Universitatea Spiru Haret Facultatea de Stiinte juridice si administrative Brasov.Avand in vedere faptul ca sunt niste neclaritati ... (vezi toată discuția)