avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Legea nr. 71/2015 privind salarizarea personalului ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Legea nr. 71/2015 privind salarizarea personalului platiti din fonduri pb

Buna ziua. Am inteles ca exista o Nota aprobata in sedinta de Guvern, existenta la nivelul Ministerului Finantelor Publice, semnata de Rovana Plumb, conform careia se vrea corectarea discrepantelor salariale lpe functiilor publice la nivelul institutiei, pentru toata adminsitratia publica din Romania(nu numai pentru cea centrala).
Eu, de exemplu, am fost promovat acum 6 luni, din consilier principal treapa 1 dupa 3 ani de asteptare, in consilier superior(la nivelul fostei trepte 3 dupa legea veche a salarizarii). Daca se vor rezolva aceste discrepante salariale, credeti ca pot beneficia si eu de aceste schimbari? Abia in noiembrie 2015 voi face 1 an de cand am fost promovat ca si consilier superior.(dupa legea veche a salarizarii, atunci ar trebui sa promovez in consilier superior treapat 2).
Mie mi s-ar parea corect ca in noiembrie 2015, cand implinesc 1 an in gradul de consilier superior, sa mi se dea diferenta pana la salariul pe care l-as fi avut la nivelul de consilier superior treapa 2 dupa vechea lege a salarizarii ( asa cum il au unii din colegii mei care au ramas consilier superori , dar cu salariu corespunzator fostei trepe 2 a vechii legii). Astept pareri. Mutumesc mult.

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici jigan56 jigan56 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind promovarea functionarilor publici avand functie de executie, posibila in anul 2012, aferenta urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici realest25 realest25 Buna ziua. Conform Notei nr. 874/02.06.2015 semnata de Rovana Plumb, se vrea corectarea discrepantelor salariale pe functiile publice similare la nivelul ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)