avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am nevoie de ajutor - neintelegere cu parintii in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am nevoie de ajutor - neintelegere cu parintii in privinta liceului ales

Am nevoie de ajutor.Parintii nu ma lasa la liceul dorit.Este cel mai bun din judet.Sunt mai in varsta si nu vor sa ma inteleaga.Parca vor sa le fie numai usor lor.Ma limiteaza la unul din provincie.Va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: herminast , utilizator 11:27, 30 Iunie 2015
Buna ziua.
Parintii tai ca si oricare alt parinte doresc binele copiilor. Asa te stiu ei in siguranta stiindu-te aproape de ei. Daca tu esti sigur ca daca vei merge la acel liceu de elita vei face fata cu invatatura si cu problemele ce decurg din plecarea de acasa( statul in internat sau gazda, impartitul camerei cu mai multe persoane, gospodaritul de unul singur) atunci sfatul meu este sa iei o coala de hartie, sa pui pe ea toate argumentele pro plecarii la liceul de elita, convoaca o sedinta de familie: parinti .frati mai mari, unchi, matusi,bunici , prezinta-le argumentele pro, discutati si riscurile la care te poti expune(anturajul in primul rand), ia-ti angajamente serioase in fata parintilor si probabil si atitudinea lor va fi alta.
La fel de bine daca vrei sa inveti poti invata si la un liceu de provincie. Totul este sa vrei sa inveti.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
MBH, utilizator
Trebuie sa stii ca decizia parintilor se bazeaza pe dragostea si grija pentru tine, dar si pe increderea in tine, in functie de modul in care ti-ai insusit educatia primita de la ei si de la dascali, ca si pe ceea ce ai demonstrat pana acum.
Daca esti o persoana serioasa, ai rezultate bune, poti avea grija de tine si doresti sa pleci de acasa pentru a invata si a te dezvolta, roaga-i pe parinti sa iti acorde o sansa, sa vada ca iti asumi responsabilitati, ca obtii rezultate bune si ca nu sunt chemati la scoala pentru absente nemotivate, note proaste sau anturaje nepotrivite. Caci daca se intampla asta, ei vor putea cere transferul in anul urmator, la un liceu cat mai aproape de ei, indiferent de cat este de rau cotat si fara a mai tine seama de dorinta ta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a refuzat angajarea 62ina 62ina Am sustinut concurs pentru ocuparea unui post de suplinitor in invatamant. Am obtinut un post la un liceu, prin repartitie in sedinta publica. Directorul ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa anastasia02 anastasia02 Buna ziua! Ma numesc Anastasia si am 16 ani împliniti. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de rigoare. Provin ... (vezi toată discuția)
Alocatia Luader Luader Am 17 ani si vreau sa renunt la liceu, am inteles ca daca renunt la liceu trebuie sa renunt si la alocatie deoarece ii va trage la raspundere pe parinti ( ... (vezi toată discuția)