avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

Durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, pentru salariatii care lucreaza cu norma intreaga.

Intrebare:

De ce in lunile in care durata timpului de munca de 40 de ore pe saptamana cuprinde si ore realizate sambata sau duminica numarul tichetelor de masa acordate nu se face si pentru aceste zile?

Apare o diferenta intre salariatii care au beneficiat de repaus saptamanal in zilele de sambata si duminica fata de cei care sunt obligati sa beneficieze de repaus saptamanal in afara zilelor de sambata si duminica.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2015
TraianMarinescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 27 Iunie 2015
Din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art.10
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masa, dupa caz. In sensul prezentelor norme, nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii:
a) isi efectueaza concediul de odihna, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicta, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit Hotararii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata, cu modificarile ulterioare, si respectiv, potrivit contractelor colective de munca;
b) beneficiaza de zile libere platite, in cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Ordonantei Guvernului nr. 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pana la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare si alte drepturi ale functionarilor publici, precum si cresterile salariale care se acorda functionarilor publici in anul 2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 232/2007, cu modificarile ulterioare, precum si de zile festive si de sarbatoare legale sau de alte zile libere acordate conform Hotararii Guvernului nr. 250/1992, republicata, cu modificarile ulterioare, si, respectiv, contractelor colective de munca;
c) potrivit dispozitiilor legale, sunt delegati sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie zilnica sau lunara de delegare ori de detasare;
d) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, sunt absenti de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale ori, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor.

Prin urmare, verificati in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului ce alte situatii sunt luate in considerare pentru neacordarea tichetelor de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa eleasystems eleasystems Daca se lucreaza intr-o zi de sambata sau duminica un salariat are dreptul la tichetul de masa? (vezi toată discuția)
Acordate tichete masa nichi4u nichi4u In programul de lucru rotativ continuu/turnus in care un angajat efectueaza mai multe zile lucrate decat zilele lucratoare calendaristice,beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se acorde tichet de masa si pentru ziua de sambata? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Este legal sa se acorde tichet de masa pentru prezenta si pentru ziua de Sambata, in cazul in care se lucreaza in aceasta zi, sau doar pentru ... (vezi toată discuția)