avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este legal sa se acorde tichet de masa si pentru ziua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este legal sa se acorde tichet de masa si pentru ziua de Sambata?

Buna ziua!

Este legal sa se acorde tichet de masa pentru prezenta si pentru ziua de Sambata, in cazul in care se lucreaza in aceasta zi, sau doar pentru zilele de luni pana sambata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 27 Octombrie 2015
Buna ziua,
Conf art 5 Lg 142/1998:
  "(1) Tichetele de masă pe suport hârtie se distribuie lunar, în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna următoare, de către angajator.
  (2) În condiţiile prevăzute la alin. (1) angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea."

nu confundati zilele lucratoare (L-V) cu zilele lucrate (L- D, inclusiv sarbatori legale, in functie de specificul firmei).
Norme de aplicare a Legii 142/1998:
Art. 10
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masa, dupa caz. In sensul prezentelor norme, nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii:
a) isi efectueaza concediul de odihna, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicta, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit Hotararii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata, cu modificarile ulterioare, si respectiv, potrivit contractelor colective de munca;
b) beneficiaza de zile libere platite, in cazul unor evenimente familiale deosebite, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Ordonantei Guvernului nr. 6/2007 privind unele masuri de reglementare a drepturilor salariale si a altor drepturi ale functionarilor publici pana la intrarea in vigoare a legii privind sistemul unitar de salarizare si alte drepturi ale functionarilor publici, precum si cresterile salariale care se acorda functionarilor publici in anul 2007, aprobata cu modificari prin Legea nr. 232/2007, cu modificarile ulterioare, precum si de zile festive si de sarbatoare legale sau de alte zile libere acordate conform Hotararii Guvernului nr. 250/1992, republicata, cu modificarile ulterioare, si, respectiv, contractelor colective de munca;
c) potrivit dispozitiilor legale, sunt delegati sau detasati in afara localitatii in care isi au locul permanent de munca si primesc indemnizatie zilnica sau lunara de delegare ori de detasare;
d) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, sunt absenti de la locul de munca ori se afla in alte situatii stabilite de angajator impreuna cu organizatiile sindicale ori, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa GnDana GnDana salariat angajat cu program inegal. In luna Octombrie are conform pontaj 178 ore lucrate + 24 ore concediu odihna, rezulta total ore lucrate+ore nelucrate = ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa cuvenite Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Un angajat poate primi mai multe tichete intr-o luna decat nr. de zile lucratoare din luna respectiva? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Tichete de masa TraianMarinescu TraianMarinescu Durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana, pentru salariatii care lucreaza cu norma intreaga. Intrebare: De ce ... (vezi toată discuția)