Am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine cum se procedeaza la plata taxelor judiciare. Situatia este in felul urmator.
Am avut doua plangeri penale. S-au finalizat in instanta. Am luat cunostiinta de pe portalul instantelor despre respingerea plangerii,si acolo am vazut cat mi-au pus judecatorii sa platesc.
. La un proces finalizat, un judecator mi-a trimis minuta cu indicarea sumei de plata a taxei judiciare.
La celalalt proces finalizat, judecatorul nu mi-a trimis minuta cu indicarea sumei de plata a taxei judiciare, totusi, mi-a venit o somatie de plata a taxei judiciare de la ANAF.
Este corect aceasta procedura de a plati taxa judiciara fara sa primesc minuta de la instanta,cu indicarea sumei de plata?
Sunteti sigur ca ati fost obligat in urma solutionarii dosarelor penale la plata taxei judiciare de timbru ?
Nu cumva ati fost obligat la plata cheltuielilor judiciare catre stat?
Hotararea in dosarul in care nu s-a comunicat minuta a fost pronuntata inainte de 01.02.2014?
Da, mi s-a impus obligația la plata cheltuielilor judiciare catre stat. Nu a fost vorba de taxa judiciara de timbru.
Situația este ca am avut două procese, la unul mi-a venit minuta de plata, la celalalt nu mi-a venit minuta de plata, doar înștințarea cu obligația de a plăti cheltuielile judiciare catre stat.
Hotărarea in care nu s-a comunicat minuta, a fost dupa 01.02.2014.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.8 din Regulament