avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Buna ziua,
Am un client mare, e un SA care a intrat in insolventa. Se pare ca una din bancile creditoare ale acestuia i-a taiat linia de credit. La data de 12.05.2015 ne-a emis un bilet la ordin care avea scadenta pe data de 22.06.2015. La data de 03.06.2015 clientul si-a inregistrat la Tribunal cererea de intrare in insolventa, iar la data de 19.06.2015 instanta a admis cererea debitorului. Exista vreo posibilitate sa mai recuperam banii respectivi, stiu eu, poate fi antrenata raspunderea administratorului?
Cel mai recent răspuns: dornseiff , utilizator 16:06, 29 Iunie 2015
Trebuia sa va inscrieti la masa credala.
Daca nu ati fi primit notificarea, atunci s-ar fi putut cere o repunere in termen de inscriere la masa credala.
Pentru a atrage raspunderea administratorului este necesar ca aceasta cerere sa fie introdusa de lichidatorul judiciar sau de creditorul majoritar. Chiar si asa, vor fi acoperite creantele inscrise la masa credala.
Inca nu am primit notificarea pentru ca abia s-a pronuntat instanta. Am aflat cine e administratorul judiciar, l-am contactat telefonic si mi-a spus ca notificarea o vom primi in cursul acestei saptamani, pentru ce e vorba de vreo 1000 creditori. In cursul zilei de azi am facut mai multe investigatii si am descoperit ca la data emiterii biletului la ordin debitoarea stia ca are o situatie financiara precara, rezulta din bilant, datorii la bugetul de stat, o amenda mare prinita de la consiliul concurentei. Prin urmare, ma gandeam cum sa scot in evidenta inselaciunea solicitand astfel si antrenarea raspunderii consiliului de administratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)