avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijire copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijire copil pana la 2 ani

Buna ziua

Avem o angajata a carei contract individual de munca e suspendat pana in luna iulie 2015, fiind in concediu pt ingrijire copil pana la 2 ani. De doua zile am aflat ca dna respectiva mai are un copil, de cateva luni (patru sau cinci). Nu a venit la firma sa se intereseze de nimic... ce putem face pentru ea? poate beneficia de concediu pt ingrijire copil pt al doilea copil, dupa ce ii expira perioada de suspendare a contractului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:44, 29 Iunie 2015
1. Deoarece al doilea copil s-a anscut inainte de a se termina concediul crestere copil pentru primul copil (CCC1) ea va intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

2. Pentru aceasta trebuie sa faca o cerere catre angajator prin care solicita prelungirea suspendarii contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2 (ataseaza si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).

3. - Apoi se prezinta la Primarie cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si completeaza cererea pentru indemnizatie pentru CCC2 (nu mai are nevoie de alte acte) si pentru alocatia de stat pentru al doilea copil.

4. - Pe perioada de cand s-a nascut al doilea copil si pana se termina CCC1 va mai primi, pe langa indemnizatia pentru CCC1, inca 600 lei lunar.
- Pentru aceasta se prezinta la Primarie cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si face cerere pentru cei 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil + nastere noua Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti intr-o problema .O salariata cu contract suspendat pentru crestere copil pana la 2 ani,a nascut iar,concediile medicale de ... (vezi toată discuția)
Nasterea celui de-al doilea copil in timpul concediului de crestere a primului copil andrei_70 andrei_70 O angajata are contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani. Pe 11 mai 2015 trebuia sa revina la serviciu, insa a nascut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. urucunicolae urucunicolae Buna ziua. Sotia mea este in concediu de crestere copil pana in data de 20 aprilie 2013, acum este insarcinata in luna 7, va naste inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)