avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdut acte casa.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdut acte casa.

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti ce act trebuie sa emita primaria in cazul in care o persoana fizica pierde autorizatia de construire, obtinuta in anul 1985? (Cei de la primarie au zis ca nu dispun de asemenea documente) De asemenea va rog sa-mi spuneti daca mai exista vreo modalitate prin care as putea dovedi ca , constructia este realizata de mine din moment ce nu mai am nici un act doveditor . :((

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 15:03, 1 Iulie 2015
daca autorizatia a fost eliberata de primarie trebuie sa o aiba, in plus daca la finalizarea constructiei a fost intocmita NOTA DE RECEPTIE A LUCRARILOR , aceasta impreuna cu restul documentelor: ACT PROPRIETATE +AUT. CONSTRUCTIE+ act identitate proprietar etc. sunt necesare atat la intabularea constructiei cat si la declararea ei la directia de taxe si impozite, acest dosar il au si cei de la Primarie si ar trebui sa il aveti si dumneavoastra.
Daca au fost urmati pasii corect atunci mergeti la CADASTRU si solicitati un EXTRAS DE CARTE FUNCIARA DE INFORMARE.
MULT SUCCES.
Va multumesc pentru raspuns ! Imi pueteti spune in temeiul carei legi pot solicita aceste copii de documente'?
solicitati la primarie sa va elibereze un istoric al rolului fiscal si acolo se vede cand si in baza caror documente a fost declarat imobilul pentru impozitare, la OCPI va elibereasa certificatul de informare care arata ca sunteti proprietar(sau nu) si va pot elibera si copii dupa dosarul de cadastru daca a fost facut.
Ca LEGE nu pot sa va spun dar fiecare localitate are aceste servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa FarcasLiliana FarcasLiliana Buna ziua, M-ar interesa ceva detalii despre procesul de intabulare a unei case, acte, costuri etc. Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Legea cadastrului si publicitatii imobiliare arlan arlan sunt proprietarul unei constructii pe un teren inchiriat prin contract de locatiune pe 49 ani. Pot face cadastru si intabula constructia? (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)