avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen stergere cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen stergere cazier judiciar

Buna ziua,

Am avut o condamnare in noiembrie 2003 de 3 ani cu suspendare si o perioada de incercare de 6 ani. Ulterior datorita unei fapte petrecute in anul 2006, am suferit o noua condamnare in anul 2011 de 3 luni cu executare si revocarea suspendarii din 2003. Astfel in martie 2011 am inceput executarea unei sentinte finale de 3 ani si 3 luni.Am fost liberat conditionat in 4 decembrie 2012. As vrea sa stiu dupa cat timp pot cere in instanta reabilitarea (stergerea cazierului). Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:21, 3 Iulie 2015
Art. 166

Reabilitarea judecătorească

(1) Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene:

a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani;


Termenul curge de cand se considera executata pedeapsa, in cazul dvs. iunie 2014 plus 4 ani. Veti putea solicita reabilitarea judecatoreasca in iunie iunie 2018.
Calculati 3 ani si 3 luni de la data incarcerarii, apoi adaugati inca 4 ani.
In acest mod veti afla data dupa care veti putea formula o cerere de reabilitare judecatoreasca a pedepsei aplicate.
Calculati termenul potrivit disp. art.269 n. cod de proc. pen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa de 1 an si 10 luni cu executare- cand intervine reabilitarea? elenast2011 elenast2011 am avut o pedeapsa de 1 an si 10 luni cu executare,din care am executat 1 an si 2 luni.am iesit in luna iulie 2012.cat timp trebuie sa treaca pentru stergerea ... (vezi toată discuția)
pedeapsa de 4 ani cu executare-dupa cat timp ramai cu un cazier curat? ppxxpp ppxxpp Buna seara. Va rog sa-mi ziceti si mie cand se sterge cazierul dupa o pedeapsa de 4 ani inchisoare pentru trafic de droguri.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua! - după cât timp se șterge cazierul judiciar? Cryssa50 Cryssa50 As avea și eu o întrebare , după cât timp se șterge cazierul judiciar( adică sa fie curat), după ce a fost executata o pedeapsa de 8 luni de ... (vezi toată discuția)