avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fotografiere personal pentru incalcarea legislatiei de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fotografiere personal pentru incalcarea legislatiei de SSM

Intrebarea mea se refera la urmatoarea problema:
Pot fotografia personalul pe platforma de lucru a unei firme in momentul cand incalca Legislatia de Securitate si Sanatate in Munca sau orice proceduri interne sau cu ocazia unor instruiri(poze de grup)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:16, 2 Iulie 2015
Legea ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
g) să ia măsuri pentru asigurarea de materiale necesare informării şi instruirii lucrătorilor, cum ar fi afişe, pliante, filme şi diafilme cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă.
Puteti realiza filme si diafilme, casete video/ audio, etc. in scopul realizarii instruirii in domeniul ssm.
De preferat este sa faceti regie pentru aceste documente de instruire, nu sa stati la panda, in teren pentru a le realiza. De ce le mai multe ori este bine sa interveniti imediat pentru a preveni un eventual eveniment nedorit, neavand timpul necesar pentru a filma/ poza. Exista si riscul ca evenimentul nedorit sa se produca in timp ce dvs. faceti poze/ filme, in loc sa opriti desfasurarea activitatii, inca din fasa.
In timpul controalelor tematice/ aprobate de catre angajator prin programul anual de control ssm puteti realiza si fotografii cu aspecte detectate in cadrul controlului, pe care ulterior sa le prezentati in cadrul unor instruiri ale lucratorilor la acele locuri de munca unde s-a inregistrat nerespectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Em - mesaje afisate instructiuni de securitate a muncii mihavslelectro mihavslelectro Unde gasesc acest context in legislatia SSM? la fiecare loc de munca vor fi afisate la loc vizibil instructiunile de lucru si de protectie a muncii pentru ... (vezi toată discuția)
Materiale de securitate in munca Carlo Carlo Buna ziua. Angajatorul refuza sa imi elibere cate o copie dupa materiale de prezentare ale securitatii in munca, necesare pentru a dovedii intr-o chestiune de ... (vezi toată discuția)
Clauze ssm în ccm dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Vă rog să mă ajutați în clarificări privind clauzele SSM din Contractul colectiv de Muncă. Există careva specificații legale prin care ... (vezi toată discuția)