avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere acordate sotului la nasterea unui copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere acordate sotului la nasterea unui copil

Buna ziua,

Va scriu cu rugamintea de a ne ajuta pe mine si pe sotul meu cu o lamurire privind zilele libere acordate de catre angajator la nasterea unui copil.
Noi stim ca in Codul Muncii se mentioneaza ca sotul primeste 5 zile libere la nasterea copilului. Sotul meu a intrebat astazi la departamentul Resurse Umane al companiei la care lucreaza (companie privata) si i s-a spus ca in Regulamentul de Ordine Interioara al companiei se mentioneaza ca se acorda 2 zile.
Rugamintea noastra este sa ne spuneti daca angajatorul poate modifica ceea ce prevede Codul Muncii.

Va multumesc anticipat,
Cristina
Cel mai recent răspuns: CrisIndi , utilizator 19:13, 2 Iulie 2015
@ CrisIndi

Intr-adevar, daca tatal copilului are atestat ca a absolvit cursul de puericultura va beneficia de 15 zile lucratoare de concediu paternal la care se va adauga cel 2 zile libere platite acordate pentru nasterea copilului .

La cea de-a doua intrebare pusa de dvs , numai acel angajator va poate raspunde.

Nici Codul Muncii si nici Legea nr.210/1999 nu prevad vreo sanctiune pentru angajator daca nu acorda asa ceva si , prin urmare, ITM-ul nu are cum sa-l sanctioneze contraventional pe angajatorul sotului dvs.
Multumesc frumos pentru explicatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere tatici in urma cursului de puericultura veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele situatii: 1. Care este numarul de zile libere care i se cuvin tatalui pentru un copil nascut, sub ce forma ... (vezi toată discuția)
Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? Corina271 Corina271 Buna seara! Cate zile libere se dau pentru nasterea unui copil? 3 zile? sau 5 zile? (vezi toată discuția)
Zile libere 5 pt nastere copil liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA! SUNT VALABILE CELE 5 ZILE LIBERE PLATITE CONFORM CCM SI PENTRU BARBATI? multumesc!! (vezi toată discuția)