avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA PARTIALA

La stabilirea stagiului de cotizare, pentru acordarea pensiei anticipata partial, se ia in considerare si perioada de somaj (1 an)?

Multumesc!
Da.


Ce nu intra in calcul:

Legea 263/2010

ART. 65

(3) La stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei anticipate partiale nu se iau in considerare perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a)-c) si g).


ART. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;


g) a fost elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar.
Multumesc foarte mult .
Bună ziua sunt născută în 12 10 1966 am 38 de an I lucrat din care 16 ani grupa a 2 din octombrie 2023 întru în șomaj deoarece fabrica se închide după perioada de șomaj pot ieși la pensie anticipat mulțumesc frumos pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj indemnizat = stagiu de cotizare la pensie? StanaMihai StanaMihai As vrea sa stiu daca somajul constituie vechime in munca.De ce intreb acest lucru,deoarece am 34 ani vechime si intru in somaj se completeaza cu acest an de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata nikilapa86 nikilapa86 Buna ziua!Este posibil ca in curind sa ramin fara serviciu de aceea as vrea sa stiu cind ma pot pensiona anticipat.Sint nascut in iunie 1957 am vechime in ... (vezi toată discuția)
Informare pensie anticipata adrianamario adrianamario Sunt nascuta pe data de 19.06.1958 sex feminin.Sunt inginer cu o vechime in munca de 28 ani si 5 ani de facultate. Cand pot iesi la pensie anticitat. (vezi toată discuția)