avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

am 20 ani lucrati in grupa a2a in tara,am 12 ani cotizati in spania,am implinit 55 ani,imi puteti spune la ce varsta ma pot pensiona?multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters363926 , utilizator 08:45, 5 Iulie 2015
Daca anii de grupa(20) sunt in procent de 100%-limita de varsta la 60 de ani si 6 luni.
Pensie anticipata partiala la 60 de ani cu penalizare de 4,5%.
Raspunsul este valabil pentru barbat.
Pentru femeie precizati,luna si anul nasterii.
inteleg,multumesc,sant nascut in 1960,sant activ,lucrez in continuare ,am intrebat sa am o idee,poate ma pensionez aici in spania multumesc inca odata nu stiu cum se calculeaza pensia aici nu am luat in toti acesti ani mai putin de 1500 euro.
1. Veti beneficia de pensie si din Spania si din Romania in baza prevederilor legale din fiecare tara.

2. La stabilirea stagiului efectiv de cotizare din fiecare tara se are in vedere si stagiul de cotizare din cealalta tara.
vidutu a scris:

inteleg,multumesc,


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Gabryela4me Gabryela4me Am 37,6 de ani vechime si 20 de ani in grupa a doua. Am auzit de o noua lege care mi-ar permite sa ies mai devreme la pensie (total cu grupa sa ajunga la 43 de ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)