avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un minor cu varsta de 17 ani poate calatorii singur in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un minor cu varsta de 17 ani poate calatorii singur in Franta?

Buna ziua,
Am 17 ani si doresc sa merg la fratele meu in Franta, fara parinti. Se poate sa calatoesc singura cu avionul?
Si inca o nelamurire: Este necesar ca parintii sa vina cu mine la aeroport, sau poate venii o prietena majora cu mine?
De asemenea, doresc sa vizitez Belgia cu fratele meu. Trebuie sa fac alte acte ptr aceasta calatorie? Am inteles ca in strainatate, copiii peste 16 ani pot calatorii singuri, dar consider ca este mai bine sa intreb aici daca este adevrat sau fals.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:55, 5 Iulie 2015
Politistii de frontiera permit iesirea din tara unui cetatean roman minor - numai daca este insotit de o persoana fizica majora - in urmatoarele cazuri:
- este titular al unui document de calatorie individual (pasaport sau carte de identitate) si calatoreste insotit de o alta persoana fizica majora, numai daca persoana insotitoare prezinta extrasul de cazier judiciar si o declaratie a ambilor parinti sau a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila), a parintelui supravietuitor ori a reprezentantului sau legal.


Mai exista si varianta sa fiti insotita de un reprezentant al companiei de transport aerian, si bineinteles sa ii platiti biletul, daca respectiva companie ofera acest serviciu.

[ link extern ]

Din Franta in Belgia si retur, nu mai este nicio problema, va trebuie doar document de identitate valabil.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de plecarea unui minor in strainatate mitzilina mitzilina buna,sunt ioana si am 14 ani jumate la anul vreau sa plec cateva zile la bruxelles(spectator la un concurs de gimnastica) si nu stiu daca pot parintii mei sa ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor mirka mirka Buna ziua in urma divortului tribunalul a stabilit prin hot definitiva si irevocabila ca minorul sa fie incredintat tatalui si pensia alimentara; tot prin hot ... (vezi toată discuția)
Minor de 14 ani pleaca neinsotit in ue omisomis omisomis Care este procedura pe care trebuie sa o indeplinesc astfel incat copilul meu, minor 14 ani impliniti (pasaport individual valabil), sa poata pleca pentru o ... (vezi toată discuția)