avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... garantie reala mobiliara?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

garantie reala mobiliara?

ce inseamna garantie reala mobiliara la un credit obtinut pe firma?Si ce inseamna garant peraval?
Cel mai recent răspuns: adibarbu27 , utilizator 14:31, 5 Mai 2010
Buna ziua,

garantia reala mobiliara presupune existenta unui bun mobil care, in caz de neplata a creditului, poate fi vandut pentru a se acoperi suma datorata;

garant per aval - probabil ca are legatura cu avalizarea unui CEC, cambie sau Bilet la Ordin; daca imi veti da toata fraza unde ati intalnit expresia - sau chiar cateva fraze din acell document, as putea sa va dau mai multe detalii.

Avocat Boncu
Poate ar trebui sa mai stiti ca aceste garantii reale mobiliare se inscriu si se pot verifica la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare.
[ link extern ]
am primit si un exemplar de la arhiva electronica de garantii reale mobiliare. mentionez ca nu am nici un bun pe societate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Creanta garantata imi poate spune cineva ce inseamnă in conditiile legii 64/95 o creantă garantata? (vezi toată discuția)
Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)