avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... efectuare receptie finala obiectiv de investitii ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

efectuare receptie finala obiectiv de investitii finantat de SAPARD (din categoria art. 7 alin. (2) din HG 273/1994)

Conform art. 8 alin. (2) indice 1 din HG 273/1994, cu modificarile si completarile ulterioare, Pentru obiectivele de investiţii cuprinse în programe guvernamentale şi finanţate parţial sau total din surse ale bugetului de stat, inclusiv din credite externe, care nu se încadrează în prevederile art. 7 alin. 2 indice 1, solicitarea prezenţei reprezentanţilor ordonatorului principal de credite bugetare, în calitate de invitaţi, este obligatorie.

In cazul unui obiectiv de investitii finantat printr-un program SAPARD cine este ordonatorul principal de credite???
Se considera a fi ordonator principal de credite Ministerul Agriculturii (sau Agentia SAPARD), potrivit sectiunii "I - Precizari generale", lit. c) din Precizarile aprobate prin Ordinul Ministerul Finantelor Publice nr. 870/2002 privind aprobarea Precizărilor pentru reflectarea în contabilitate a operaţiunilor privind sumele primite şi utilizate din contribuţia financiară nerambursabilă a Comunităţii Europene şi cofinanţarea de la bugetul de stat privind programul SAPARD???

La aceasta lit. c) din sectiune se prevede ca:

"În scopul asigurării fluxurilor financiare necesare implementării programului Sapard, instituţiile publice reprezentând structuri de implementare a programului Sapard îşi deschid următoarele conturi:
.......................................................................................................................................
c) Agenţia Sapard:
 Contul 50.16.01 - "Disponibil pentru finanţarea proiectelor Sapard";
 Contul 50.16.02 - "Disponibil din recuperarea debitelor de la beneficiari";
În contabilitatea ordonatorului principal de credite (Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor), sumele transferate din bugetul de stat Agenţiei Sapard se cuprind la capitolul 67.01 "AGRICULTURÃ ªI SILVICULTURÃ", titlul 38 "Transferuri" pentru care s-a deschis în trezorerie contul 23 "Cheltuieli ale bugetului de stat"

Se deduce din Ordinului MFP 870/2002 ca ordonatorul principal de credite prevazut in acest ordin se identifica cu ordonatorul principal de credite prevazut la art. 8 alin. (2) indice 1 din HG 273/1994??? (avand in vedere caracterul imperativ al dispozitiilor HG 273/1994 care trebuie respectat [solicitarea prezentei reprezentantilor ordonatorului principal de credite bugetare, in calitate de invitati, ESTE OBLIGATORIE]
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2009
serviciuapasarichioi, utilizator
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale este ordonatorul principal de credite pentru S.A.P.A.R.D.
Pe dansii trebuie sa-i invitati.
in mod normal... platile se fac de la fosta agentie sapard... actuala apdrp...
ordonatorul principal de credite.... dir gen al acestei institutii...
plata se face ... dupa aprobarea min fin si min agriculturii, prin am-ul propriu, ... dar ordonatorul... este dir gen al apdrp....
heracleea a scris:

in mod normal... platile se fac de la fosta agentie sapard... actuala apdrp...
ordonatorul principal de credite.... dir gen al acestei institutii...
plata se face ... dupa aprobarea min fin si min agriculturii, prin am-ul propriu, ... dar ordonatorul... este dir gen al apdrp....


Ma gandeam ca potrivit textului de lege citat mai sus M Agriculturii ar fi orodnatorul principal de credite (sau fata de institutia noastra, poate primarul care gestioneaza si aproba cheltuielile pe lucrare).
Noi am transmis o invitatie APDRP-ului care nu si-au onorat prezenta, iar Ministerului Agriculturii am transmis o solicitare de clarificari pe mail de aproximativ 3 saptamani la care nu ni s-a raspuns inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og nr.5/2009 - care sunt conditiile? victor_ivanof victor_ivanof Sunt student si doresc a afla cum pot beneficia de OG nr.5/2009? (vezi toată discuția)
Virari de credite FLORIANMATEI FLORIANMATEI Pentru virari de credite intre subdiviziuni ale clasificatiei bugetare in cadrul aceluias capitol, este necesar o hatarare a consiliului local ? (vezi toată discuția)
Modificare buget local zzzionut zzzionut Buna ziua, In cazul rectificarii unui buget, in speta se iau niste bani de la un capitol care au venit din recuperarea tva ului pt o lucrare si se imparte ... (vezi toată discuția)