avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractiune - distrugere cuib randunele
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractiune - distrugere cuib randunele

presedintele asociatiei de proprietari a distrus cuiburile de randunele ucigand puii care se aflau in ele, acestea fiind construite in coltul tavanului deasupra usii uscatoriei unde se tin sedintele com. ex. al asociatiei de proprietari sub terasa blocului, randunelele intra pe deasupra in spatiul luminatorului dintre cele 2 scari ale blocului si au facut cuiburi care dainuie de ani de zile fle apr in fiecare vara daar noul presedinte le-a daramat cu cruzime aruncand puii pe topogan inca vii.
Conform Legii nr.205/2004, suntem in prezenta unei infractiuni, astfel ca aveti posibilitatea de a face o plangere penala in privinta actului de cruzime comis fata de randunele.

Art. 25
(1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda:
a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept
;
b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive;
c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) ranirea sau schingiuirea animalelor;
f) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor.
(2) In cazul condamnarii pentru una dintre infractiunile prevazute la alin. (1), instanta poate dispune ca pedeapsa complementara interdictia de a detine animale pentru o perioada de la un an la 5 ani.

Pentru eficienta sesizati si Politia Animalelor-Comisariatul pentru Societatea Civila din orasul in care locuiti.
In mod normal ar fi trebuit ca administratorul sa sesizeze organul abilitat care sa se fi ocupat de mutarea cuibului in conditiile in care legea prevede o asemenea obligatie juridica.

Sunt de parere ca, in conditiile in care exista aceasta obligatie legala prevazuta de lege administratorul ar trebui sa raspunda penal chiar daca cuibul era in scara blocului.

In Canada si in nordul SUA am inteles ca veveritele isi fac cuib in balconul oamenilor dar sunt protejate de lege si sanctiunea este drastica.Au si traditie...

In Romania e greu de spus ce solutie se va dispune in dosarul penal...
Daca se apara bine cred ca nu va ajunge sa fie trimis in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scapam de oamenii care fura animalul de companie pentru recompensa?( sau din alt motiv) Simonsez Simonsez am un nou catel si am intrat in careva zi pe un forum de iubitori de animale sa vad una-alta despre ce-mi trebuie pentru companion. in fine... era acolo un ... (vezi toată discuția)
Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi sierra sierra Nu stiu daca postez in forumul potrivit dar poate ma ajutati cu niste lamuriri. Exista site-uri romanesti unde autorii publica articole in care indeamna ... (vezi toată discuția)
Masacrarea animalelor. unde ma adresez impotriva celor violenti cu animalele? RamonaT85 RamonaT85 Buna ziua!! as dori sa va intreb cui trebuie sa ma adresez cu privire la ce se intampla in ultimele zile in Romania?? As dori sa fac o reclamatie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)