avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Modul si locul de adresare a unei plangeri penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Modul si locul de adresare a unei plangeri penale

Un grup dorim sa facem o plingere penala impotriva PMB, PS1, Primariei Voluntari (care participa in comun la realizarea unei investitii) si am formulat-o astfel:

Subsemnatii[...] formulam Plingere penala impotriva:
- Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu domiciliul in Splaiul Independenţei nr. 291-293, Sector 6, Bucureşti, prin Primarul General
- Consiliului Local al sectorului 1 Bucureşti (CLS1) cu sediul în Bucureşti, Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 9-13, sector 1, prin Primarul Sectorului 1
- Consiliului Local al orasului Voluntari (CLV) cu sediul în bd. Dunarii, nr. 71, Orasul Voluntari, Jud. Ilfov, prin primar.


Intrebari:
1. Este formularea corecta, trebuie sa scriem si numele primarului? Adica se poate face plingere impotriva unei institutii sau numai fata de o persoana fizica, in cazul de fata primarul.

2. La ce parchet trebuie depusa, tinind cont de adresele diferite ale celor trei institutii?

Va multumesc,
OP
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2015
hot_oliviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:33, 5 Iulie 2015
Institutiile publice mentionate au imunitate de jurisdictie penala, deci plangerea este incidenta doar persoanelor fizice, respectiv primari, sau altii, etc; indiferent la ce parchet depuneti plangerea, ea va fi directionata catre organul de cercetare penala competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare contestat gigel10 gigel10 Locuiesc in Ploiesti si am avut un accident de masina in Bucuresti, sector 6. Am fost lovit in spate de un autoturism si impins pe contrasens.In accident au ... (vezi toată discuția)
Subventii pentru incalzirea termica din apartamentele din bucuresti. nana29 nana29 Buna seara! As dori sa aflu daca exista vre-o lege care prevede o anumita subventie pentru plata la incazire a locuintelor. Daca da, in ce conditii si care ar ... (vezi toată discuția)
Refuz de executare a hotararii judecatoresti definitive si irevocabile chaserica chaserica Buna seara, Ptr inceput, daca am gresit sectiunea, imi cer scuze si rog un moderator sa o mute la sectiunea corecta. In regula, problema mea este ... (vezi toată discuția)