avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajat care nu respecta anumite conditii de lucru pe ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajat care nu respecta anumite conditii de lucru pe parcursul programului

Exista formulare de procese verbale care se pot incheia, intre angajator si angajat, la inceputul zilei de lucru privind respectarea unor anumite conditii pe parcursul programului?
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2015
ssa232, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 9 Iulie 2015
Exista instructiuni proprii ssm intocmite de catre angajator pentru activitati desfasurate/ meserii practicate/ echipamente de lucru utilizate/ operatii speciale.
Operatiile speciale se refera la activitati periculoase (cu pericol de incendiu, explozie, arsuri termice/ arsuri chimice, inhalare de gaze toxice, sapaturi, lucru sub tensiune, etc.) pentru care pe langa instructiuni proprii ssm se completeaza/ se bifeaza, sub semnatura si anumite rubrici obligatorii, din formulare tipizate de permise de lucru/ autorizatii de lucru/ plan de actiune, etc., aceste documente avand si regim de aprobare, dupa caz, de catre conducatorul locului de munca/ director/ angajator si regim de avizare de catre servicii specializate din cadrul firmei (psi, ssm, toxicologie, mediu, control instalatii, etc.)
Referitor strict la exemplul cu bauturile alcoolice - prin ROI se interzice consumul de bauturi alcoolice la locul de munca/ postul de lucru si se instituie reguli stricte de control la intrarea in schimb/ prezentarea la serviciu/ prin sondaj, in timpul desfasurarii activitatii, precum si masuri disciplinare pentru nerespectarea ROI.
ROI se prelucreaza sub semnatura cu toti salariatii la instruirea introductiv generala din domeniul ssm. Ca anexa la CIM se pot pune si anumite prevederi din ROI.
Intr-o fabrica de productie alcool/ bauturi spirtoase, etc. de exmplu, "tentatia" este mare.
ssa232 a scris:

sa va dau un exemplu concret: consumul baturilor alcoolice in timpul programului.


Acest fapt este considerata o abatere disciplinara, care poate fi sanctionata de catre angajator , in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traseu normal button button Buna ziua. Va rog sa ma ajute cineva cu explicarea urmatoarelor cuvinte. Va rog sa nu introduceti articole etc. Cum trebuie inteles cuvintele [b]traseu normal ... (vezi toată discuția)
Este interzis in legislatie consumul de bauturi alcoolice la birou? PaulD91 PaulD91 In multe companii domneste aceasta cutuma conform careia consumul de alcool este strict interzis la birou. Sunt curios daca aceasta are o origine legitima ... (vezi toată discuția)
Ssm monik monik buna ziua, am o intrebare legata de SSM in contractul individual de munca. angajatorul are incheiat un contract cu un prestator extern de servicii SSM, insa in ... (vezi toată discuția)