avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Am conractat un credit cu ipoteca in suma de 54200 chf. Nu am mai platit rata de 2 luni. Daca nu platesc , cei de la banca au spus ca ma vor executa silit. Ce se intampla daca in urma executarii nu se recupereaza debitul? Imi iau bunurile din casa?
Cel mai recent răspuns: Elena Rozalia Ghiuleanu , Consultant credite si finantari 16:03, 10 August 2009
Buan ziua.Cu siguranta imprumutul facut a fost garantat cu ceva executarea silita se va face asupra bunurilor cu care ati garantat imprumutul.Sfatul meu este sa consultati un avocat care sa studieze contractul de imprumut si sa stabileasca caile legale de urmat
A fost girat ipotecar cu imobilul in care locuiesc.Daca nu se recupereaza creditul in urma executarii imi mai pot cere bani?
pompiliairina a scris:

A fost girat ipotecar cu imobilul in care locuiesc.Daca nu se recupereaza creditul in urma executarii imi mai pot cere bani?
,, Garantia se extinde si asupra tuturor sumelor care vor lua locul imobilului in baza subrogatiei reale". Ce inseamna acest lucru?
buna ziua,
Am un credit de nevoi personale la bcr in valoare 70.000 E si datorita faptului ca veniturile familiei au scazut cu 50 % am intarzieri la plata de 30 de zile.Nedumerirea mea este urmatoarea 1. Am contractul de credit in care se spune ca garantez cu ipoteca de rang 1 valoarea imprumutului inclusiv dobanda la dobanda, penalizarile , cheltuielile de executare silita etc... adica tot ce tine de executare. si mai am si conditiile generale care se aplica mei multor tipuri de credit si in care se afla un paragraf care spune cam asa" daca din diferite motive valoarea garantiilor nu acopera valoarea imprumutului , banca v-a solicita imprumutatului sa aduca alt bun in garantie" dar nu zice nimic de coplatitori.
Daca acesta nu are alt bun ce se intampla? Eu si sotul suntem garanti ipotecari asa cum zice si contactul de la notar iar parintii mei sunt coplatitori al acestui credit. Ce se intampla daca nu mai pot plati si banca nu se simte indestulata prin executarea bunului? Le pot executa apartamentul parintilor mei desi ei nu au garant cu acesta sau le poate pune doar poprire pe venituri? daca fac pe apartamentul lor act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pt ei cu o ruda le mai pot executa apartamentul?cum pot executa un bun care nu este girat nicaeri iar contactul de credit este semnat de ei ca si coplatitori la imobilul meu adica cel pe care este ipoteca?Care e difernta intre a gira cu un bun si a nu avea nimic girat dar poate fi executat adica pt ce mai e ipoteca ?Care sunt legile prin care o banca poate lua un bun care nu a fost girat.
Va multumesc anticipat pt raspunsurile dvs.
Adresati scris catre BCR o informare bazata pe dovada ca nu mai aveti veniturile initiale si BCR va va formula un raspuns bazat pe contractul bilateral semnat intre parti si conditiile speciale actuale.

Succes,

Rozalia Ghiuleanu

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)