avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare teren
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare teren

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: o societate platitoare de tva vinde un teren alte societati platitoare de tva. Operatiunea este purtatoare de tva ? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 15:18, 8 Iulie 2015
Din punct de vedere al TVA numai terenurile construibile sunt impozabile iar dovada că terenul este construibil sau nu rezultă din certificatul de urbanism.

Potrivit Codului fiscal, art 141, alin 2, lit.f, livrarea de terenuri construibile nu este scutita de taxă:
"(2) Următoarele operaţiuni sunt, de asemenea, scutite de taxă:
...
f) livrarea de construcţii/părţi de construcţii şi a terenurilor pe care sunt construite, precum şi a oricăror altor terenuri. Prin excepţie, scutirea nu se aplică pentru livrarea de construcţii noi, de părţi de construcţii noi sau de terenuri construibile. În sensul prezentului articol, se definesc următoarele:
1. teren construibil reprezintă orice teren amenajat sau neamenajat, pe care se pot executa construcţii, conform legislaţiei în vigoare
...

din norme:
(6) În aplicarea art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal, calificarea unui teren drept teren construibil sau teren cu altă destinaţie, la momentul vânzării sale de către proprietar, rezultă din certificatul de urbanism. În situaţia în care livrarea unui teren pe care se află o construcţie are loc ulterior livrării construcţiei sau independent de livrarea construcţiei, livrarea fiind realizată de persoana care deţine titlul de proprietate asupra construcţiei ori de altă persoană care deţine numai titlul de proprietate asupra terenului, se consideră că are loc livrarea unui teren construibil în sensul art. 141 alin. (2) lit. f) din Codul fiscal.

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare de terenuri romanasul romanasul Buna ziua, Detin un teren pe persoana fizica si incep vanzarea in loturi de 500 mp.... Exista cumva alternative sa nu platesc TVA de 19 % ? Inteleg ca la ... (vezi toată discuția)
Terenurile intravilan agricol sunt purtatoare de tva pentru persoana fizica? tedydumitru tedydumitru Buna seara!! Am vandut in 2014,terenuri intravilan agricol,de peste 110.000 eur...Va trebui sa platesc la ANAF,TVA DE 24% si C.A.S,daca am contract de munca ... (vezi toată discuția)
Societate comercial - vanzare teren - se aplica tva? 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d O societate comerciala a achizitionat in 2018 un teren de la o persoana fizica, fara TVA. Nu s-a investit, inafara de achizitie, in respectiva proprietate ... (vezi toată discuția)