avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda primita pentru o contestatie pe care n-am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda primita pentru o contestatie pe care n-am facut-o privind durata unui proces

Astazi am primit acasa de la judecatorie o minuta prin care mi se comunica faptul ca mi s-a respins "contestatia" privind durata procesului. Problema este ca eu nu am facut nici o contestatie . Cine face de fapt aceasta contestatie? In dosarul despre care este vorba eu nu am nici un rol: nu sunt acuzata. Eu doar am dat o declaratie in acest dosar in perioada anchetei penale. In plus, acest dosar nici nu a fost trimis in judecata, fiind inaintat de politie catre parchet cu propunere de clasare. Nu inteleg pentru ce sunt obligata, ca "contestatara" sa platesc o amenda de 50 de lei cand eu nu am facut nici o contestatie. Exista o cerere tip pentru o astfel de contestatie?
Va multumesc pentru atentie.
Mi-e teama sa mai caut sa-mi exercit drepturile civile pentru ca am facut-o si de aceea procuroarea sefa s-a razbunat. Nu e bine sa te pui cu sefii care nu stiu sa scrie corect dar au scaun (nu la cap) ci sus de tot pus.
Sunteti in drept sa contestati amenda pentru un viciu de forma...., In mod normal un mesaj trimis prin email nu poate fi "varsat" in dosar si considerat precum o cerere autentica de contestatie a duratei procesului, oricine poate trimite un email cu adresa de expeditor à oricui. O contestatie trebuie facuta in scris pe hartie, adresata presedintelui, invocand articolul 488, semanta, trimisa prin posta cu confirmare de primire, nu doar un simplu email in care procurorul interpreteaza el ca mesajul este o contestatie.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
Frank21, utilizator
Frank21 a scris:

Sunteti in drept sa contestati amenda pentru un viciu de forma....,

Nu e vorba de nici o amendă ci de cheltuieli judiciare.

astecco a scris:

Exista ORDONANTA nr. 137 din 31 august 2000 (*republicată*) privind prevenirea şi sanctionarea tuturor formelor de discriminare cu un articolul 2 alin 7 (victimizare), exista in Consiliu National pt. Combaterea Discriminarii. Exista Avocatul Poporului.
Exercitati-va drepturile civile.

La care drepturi civile (în concret) faceți referire?
Patrick_ a scris:n
nFrank21 a scris:n
Sunteti in drept sa contestati amenda pentru un viciu de forma....
Nu e vorba de nici o amendă ci de cheltuieli judiciare.


Ba da, este vorba de o amenda (sanctiune) de 50 de lei care reprezinta cheltuieli judiciare.... nu interpretati ad litteram....

P.S.
(Daca nu sunteti convins cautati definitia in dictionar : Amenda = Sancțiune care constă în plata unei sume de bani)
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
Frank21, utilizator

Alte discuții în legătură

Petent la cncd mariacapraru mariacapraru Buna ziua. Sunt citata prin adresa oficiala ca petent într-o cauza de discriminare si victimizare conform art.2(7) din Ordonanta 137/2000(republicata) la ... (vezi toată discuția)
Petitie on-line transformata in dosar penal mariacapraru mariacapraru Am depus un memoriu la Consiliul Suprem al Magistraturii, memoriu care a ajuns la Inspectia Judiciara, pe motivul ca o petitie on-line(un mail de fapt) a mea ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune danielbaran danielbaran buna ziua :) ce este de facut? te loveste unu pe strada, sunt martori dar se feresc , unu singur zice favorabil, te duci la spital cu ambulanta , la iml ... (vezi toată discuția)