Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma intereseaza daca la vama Bulgaria- Turcia pot avea probleme din cauza aceasta. In bulgaria pot intra cu buletinul si la vama cu Turcia pot folosi pasaportul? Astept raspunsuri cand mai urgent. Va multumesc#-o#-o#-o
Teoretic la casatorie ofiterul de stare civila trebuia sa va taie buletinul. Deci cu acel buletin nu aveti cum sa mai calatoriti. Spun teoretic pentru ca multi ofiteri de stare civila omit intentionat sa taie buletinul, iar apoi ne miram ca mamele nasc in strainatate si vin cu certificatele copiilor la transcriere in care numele lor este tot cel de fata cu toate ca ele si-au schimbat numele la casatorie preluindu-l pe cel al sotului. Dupa casatorie aveti termen de 15 zile sa va prezentati la serviciul de evidenta pentru a solicita un nou buletin. Oricum cel pe care il aveti este nul fiind taiat. Imediat dupa casatorie ofiterul de stare civila este obligat sa va comunice la evidenta schimbarea statutului dvs. civil si implicit numele dobandit in urma casatoriei. Deci chiar daca dvs, nu va prezentati la evidenta in vederea solicitarii unui nou act de identitate in baza de date mentiunea dvs. cu privire la casatorie si schimbarea numelui este operata din oficiu. Daca dvs. plecati cu pasaportul si nimeni nu va verifica in baza de frontiera este ok, daca insa va verifica si constata ca aveti alt nume nu va vor lasa sa iesiti din tara. Sa intrati in Romania cand veniti inapoi nu e o problema ca sunteti romani si va primesc ci doar sa iesiti. Dar in general lucrurile se intampla dupa cum va scrie Ares-3.
Aceeasi problema o am si eu doar ca la mine intervine si un copil. Sotia are pasaportul pe numele anterior casatoriei, valabil pana in 2017. Eu si copilul de 2 ani avem pasapoarte pe numele de familie actual. Pot intra in Turcia in aceste conditii? Ma gandesc ca poate ma vor pune sa demonstrez ca sotia este mama copilului, si nu voi avea cum. Daca ii arat buletinul vamesului impreuna cu pasaportul are vreo valoare?
La iesirea din tara sotia sa se legitimeze cu CI.
In rest, nicio problema. Nici turcii nici alte state nu au treaba cu intrarea si iesirea din tara lor a minorilor cetateni straini care sunt insotiti de adulti.
Nu aratati cartea de identitate pentru ca va complicati inutil.
Da, la iesirea din Romania catre bulgari folosesc CI. Dar imi faceam griji la vama bulgaro-turca. Acolo voi arata 3 pasapoarte din care unul are alt nume fata de celelalte doua.
Sper sa fie cum spui tu. Oricum multumesc pentru raspuns!
Cand va intoarceti poate ne aduceti niste nisip de pe plaja, apa din mare intr-o sticla si informatii despre cum ati trecut vama la turci :D
Eu zic ca o sa fie ok.