avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Calatorie in strainatate cu pasaportul avut inainte de casatorie

Urgent!!!! Urmeaza sa plec din tara (in Turcia mai exact) si am vechiul pasaport cu numele anterior casatoriei (care este valabil pana in martie 2016). Ma intereseaza daca la vama Bulgaria- Turcia pot avea probleme din cauza aceasta. In bulgaria pot intra cu buletinul si la vama cu Turcia pot folosi pasaportul? Astept raspunsuri cand mai urgent. Va multumesc#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ClodynDia , utilizator 11:47, 4 Mai 2018
HG 64/2011:
Art. 53
(1)După încheierea căsătoriei, ofiţerul de stare civilă anulează cartea de identitate a soţului care îşi schimbă numele de familie prin căsătorie; anularea se face prin tăierea colţului în care se află înscrisă perioada de valabilitate.

:)
:(
O voi intreba pe o verisoara care este ofiter de stare civila daca are foarfeca pe inventar! :)
Banuiesc ca multi care se casatoresc nu cunosc aceasta prevedere a legii si cine stie la ce se gandesc cand vad o foarfeca asezata langa registrul in care trebuie sa semneze.
Sotul: :hm:, s-a "taiat" viata cu prietenii la bere, pescuit, agatat fete, etc.!

D-le cyan veti fi uimit. Ofiterii de stare civila chiar au prin lege aceasta atributie care de altfel exista de multa vreme, doar ca unii uita sa citeasca. Din aceasta cauza de multe ori tinerii grabindu-se dupa casatorie sa plece in strainatate, fiind intr-un fel ajutati de ofiterii de stare civila care nu anuleaza actul de identitate, se trezesc ulterior ca fac copii care apar in acte ca si cum ar fi din concubinaj cu toate ca ar trebui sa apara ca fiind copiii din casatorie. Dar asta e alta poveste cu transcrierea. Intrebati-va verisoara care este ofiter de stare civila. Este adevarat legiuitorul nu mentioneaza cu ce unealta trebuie taiat actul de identitate deci ofiterii pot avea langa ei o foarfeca ori alte unelte menite a taia doar coltul buletinului in care se afla mentionata valabilitatea.:smileycool:
Art. 53(1) din Hotarare 64/2011 pentru aprobarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor în materie de stare civila . - (1) Dupa încheierea casatoriei, ofiterul de stare civila anuleaza cartea de identitate a sotului care îsi schimba numele de familie prin casatorie; anularea se face prin taierea coltului în care se afla înscrisa perioada de valabilitate..
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
M-am intors de curand din concediu din Turcia. Am apucat sa schimbam la urgenta pasaportul sotiei pentru a fi siguri ca nu se intampla nimic la granita. Tot ce pot sa spun acum este ca poti sa treci linistit granita in Turcia cu pasapoarte cu numele sotiei avut inainte de casatorie si cu un copil minor (cazul nostru). Pe vamesi nu ii intereseaza daca esti casatorit sau nu, conteaza ca acel copil minor sa fie insotit si nu in ultimul rand ca pasapoartele sa fie valabile si cat se poate de reale :D. Aceste lucruri le stiu de la vamesul turc care ne-a controlat masina la granita Malko Tarnovo.
Buna.am si eu aceeași nelămurire.biletul de avion e pe numele de fata di l-am făcut pe baza datelor din pasaport.pot călători cu pasaportul (cu numele de fata) daca buletinul il schimb pe noul nume???

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Salut- valabilitate carte de identitate dupa casatorie ionutt_78 ionutt_78 Buna ziua am si eu o intrebare cat este valabila cartea de identitate dupa casatorie si daca poti pleca imdiat in strainatate multumesc si astept ... (vezi toată discuția)
Parasirea tarii dupa casatorie Mona121 Mona121 Intr-o saptamana uremaza sa ma casatoresc si imi voi schimba numele. La stare civila urmeaza sa imi perforeze buletinul(nu stiu in baza care-i legi) ca sa nu ... (vezi toată discuția)