avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... ce data este considerata in termen ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

ce data este considerata in termen ?

Buna ziua ,Am facut o cerere de apel dupa 25 de zile de la primirea hotaririi prin posta , in 29 iunie . Am trimis cererea de apel cu motive si taxa de timbru judiciar prin posta cu confirmare de primire. In portalul tribunalului insa a aparut inscris dosarul meu dupa 9 zile , si anume in 8 iulie .Data de 8 iulie este cea care se considera ca s-a cerut apelul ? Aceasta ar insemna ca nu l-am depus in termenul de 30 de zile ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:49, 11 Iulie 2015
Se ia in considerare data postei.
Sa pastrati dovada cu ziua trimiterii prin posta.
Nu aveti probleme cu termenul de apel.
Conform art.183(1)NCPC "Actul de procedura depus inauntrul termenului prevazut de lege prin scrisoare recomandata la oficiul postal sau depus la un serviciu de curierat rapid ori la un serviciu specializat de comunicare este socotit a fi facut in termen". Ca atare,in cazul dvs data depunerii cererii de apel este data postei de pe plicul cu care ati expediat cererea de apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata intampinare doriangray doriangray Buna ziua! Am primit o cere de chemare in judecata, de fapt nu stiu cum sa-i spun , cineva m-a reclamat la tribunal, sectia civila , deci nu la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Cum procedez dacă am depistat o mare eroare judiciară de tardivitate, știind că pe plicul aflat la dosar era trecută o dată cu 2 zile mai devreme ? flory_mr flory_mr Am dovada unei sentințe total ilegale de Tardivitate a depunerii cererii de chemare în judecată împotriva ilegalei Asociații de Proprietari nr. 71 din ... (vezi toată discuția)