avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... participare la Adunarea generala a Asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

participare la Adunarea generala a Asociatiei de proprietari

Exista obligatia de a participa la Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? In mod normal, ar trebui sa fie un drept.
Problema este daca nu participi la acea adunare, cum poti ataca hotararile luate in acea adunare la care nu ai participat? de exemplu, distribuirea locurilor de parcare. Eu neparticipand la adunarea generala am ramas fara locul de parcare pe care il am de 10 ani si pe care l-an am amenajat personal. A fost atribuit altei persoane. Cica "prin tragere la sorti"
Exista in vreo lege prevazut ca ai obligatia sa participi la Adunare? Daca ii dau in judecata vreau sa stiu ce sanse am.
Va rog, daca poate cineva sa ma lamureasca.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: 280366 , utilizator 08:54, 9 Aprilie 2013
PASSING a scris:

Exista obligatia de a participa la Adunarea Generala a Asociatiei de proprietari? In mod normal, ar trebui sa fie un drept.

Participarea la adunarea generala este un drept si nu o obligatie. Dar daca nu ati participat la adunare nu ati avut cum sa va exercitati dreptul de a va inscrie la acea tragere la sorti a locurilor de parcare. Nu va obliga nimeni sa participati la un joc, la o licitatie, dar neparticipand aveti certitudinea ca nu veti castiga. Daca participati aveti sanse egalae cu ceilalti participanti, vecini, proprietari.
Nu ati stiut ca este adunare generala , sau nu ati vrut sa participati pentru ca nu era o obligatie a dv ?
Puteati delega pe cineva sa va reprezinte interesele in adunare conform legii.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
Adriantot, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu si cu privire la ce se intampla pe domeniul public. Deciziile din adunarea generala sunt limitate la domeniul comun al asociatiei de proprietari. Ceea ce s-a intamplat in acea adunare generala, cu tragerea la sorti a fost "o joaca" a detinatorilor de autoturisme si nu o decizie in adevaratul sens al cuvantului. Ganditi-va ca un locatar care nu are autoturism nu avea de ce sa participe la acea adunare, deci regula impusa de Legea 230 cadea din start.
BODEALEX a scris:

Totul este cuprins in Legea nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari .
Daca se constituie majoritatea valabila la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari , deciziile luate sunt obligatorii si pentru ceilalti proprietari , chiar daca nu au fost prezenti.
Eventual , cei care nu pot participa la adunarea generala , pot delega un alt proprietar care sa le reprezinte votul.
tot in legea 230/2007, la care faceti referire, se prevede si faptul ca deciziile TREBUIE SA FIE LEGALE.
or atribuirea unor locuri de parcare aflate in domeniul statului de catre asociatie este deja o ilegalitate ... este ca si cum ati vinde pielea ursului din padure :D
BODEALEX a scris:

Totul este cuprins in Legea nr. 230/2007 privind asociatiile de proprietari .
Daca se constituie majoritatea valabila la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari , deciziile luate sunt obligatorii si pentru ceilalti proprietari , chiar daca nu au fost prezenti.
Eventual , cei care nu pot participa la adunarea generala , pot delega un alt proprietar care sa le reprezinte votul.

Dar in cazul scris de mine aseara, ce ziceti ?
Vedeti ultima postare: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare Avr Andreea Avr Andreea In urma cu un an la insistențele locatarilor s.a cerut catre administrator sa se faca schița cadastrale pe locurile de parcare pt a fii atribuite. Zis si ... (vezi toată discuția)
Dubii decizie presedinte bloc MariaGeo MariaGeo Buna ziua, Va scriu in speranta ca poate ma puteti lamuri/ajuta cu o informatie. Din data de 1 nov familia Popescu s-a mutat din bloc ... (vezi toată discuția)
Drept parcare pe spatiul public din fata complexului rezidential DanutCaragata DanutCaragata Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential format din 4 blocuri. Pe trotuarul din fata, au fost rezervate locuri de parcare de catre cativa dintre ... (vezi toată discuția)