avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare

Buna ziua. Pe fluturasul de salarizare, undeva in partea dreapta sus, este trecuta clasa de salarizare (cf. Legii nr. 284/2010), in realitate salarizarea este total diferita. Am salariul minim pe economie, dupa 47 ani de vechime. Cand am intrebat de ce pe fluturas este trecuta clasa de salarizare cf. L 284/2010, iar salarizarea diferita, raspunsul a fost ca:" Legea 284/2010, nu se aplica si in administratia publica locala". Este adevarat? Atunci de ce pe fluturas este trecuta clasa din Legea salarizarii?
Se aplica legislatia muncii corect in sectorul bugetar? Se face referire peste tot ca Legea 284/2010 este cartea de capatai in ceea ce priveste salarizarea in sect. bugetar, dar asta este numai pe hartie. Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva? Multumesc. in sectorul bugetar
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 08:57, 14 Iulie 2015
Din Legea nr.284/2010:
Art. 2
(1)Dispozitiile prezentei legi se aplica:

a)personalului din autoritati si institutii publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritati ale administratiei publice locale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, precum si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
.....

In prezent , Legea nr. 284/2010 este aplicabila, cu exceptia catorva articole din cadrul acesteia.
Va multumesc. Teoretic, dar practic nimeni nu recunoaste ca legea se aplica si in administratiile locale( conducator institutie, RU, directia economica...), chiar daca la art 2 (1)este stipulat clar unde se aplica.
Probabil ca sunteti o exceptie. Este prima data cand aud ca in administratia publica locala nu se aplica aceast lege.

Puteti intreba si la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale și Persoanelor Vârstnice:
E-mail: relatiicupublicul@mmuncii.ro

Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu exagerez cu nimic. Asa cum v-am spus, legea 284/2010 nu se aplica si in cazul salariatilor din administratia locala (afirmatiile apartin sefilor). Se invoca tot felul de acte normative aparute dupa legea salarizarii, care se zice ca reglementeaza retributiile personalului contractual/functionarilor publici. Asa cum mi-ati recomandat, am sa ma adresez in scris si M.Municii. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functionari publici ramonamarcu ramonamarcu Sunt functionar public la o primarie si as dori sa stiu cum se calculeaza salariul meu in conditiile in care in dispozitie sunt incadrata ca inspector ... (vezi toată discuția)
Legea 284/2010 jenicaprod jenicaprod Legea 284/2010, privind salarizarea se aplica in toate institutiile publice sau este tot la latitudinea angajatorului? (vezi toată discuția)
Ce este coeficient de salarizare? ce este clasa de salarizare?convertibilitate? gusterita gusterita dupa noua lege a salarizarii cum este de exemplu clasa 50 ? ce coeficient ii corespunde? ce valoare are conform legii de salarizare clasa 50 in administratie? (vezi toată discuția)