avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii ce este coeficient de salarizare? ce este clasa de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

ce este coeficient de salarizare? ce este clasa de salarizare?convertibilitate?

dupa noua lege a salarizarii cum este de exemplu clasa 50 ? ce coeficient ii corespunde? ce valoare are conform legii de salarizare clasa 50 in administratie?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:33, 19 Februarie 2012
Art. 10 din Legea nr.284/2010:
(1) Salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de încadrare se stabilesc prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare cu valoarea de referinţă, rotunjindu-se din leu în leu în favoarea salariatului.
(2) Coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare sunt următorii:
Clasa | Coeficient de ierarhizare
50 ------------ 3,35

(3) Valoarea de referinţă corespunzătoare coeficientului de ierarhizare 1,00 se stabileşte anual prin legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-
bugetar potrivit Legii responsabilităţii fiscal-bugetare nr. 69/2010, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Finanţelor Publice.
(4) La data intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea de referinţă este de 600 lei.
......
@gusterita,

Avand in vedere ca valoarea de referinta se mentine si in 2012 la 6oo ,iar coeficientul de ierarhizare corespunzator clasei 50 este 3,35,salariul de baza conform acestui algoritm de calcul ar trebui sa fie 600x3,35=2010lei.

Dar,in cf. cu prevederile art.4(2) din Legea 283/2011:

(2) In anul 2012 nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea-cadru nr. 284/2010, cu modificarile ulterioare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este legea salatrizarii personalului din institutiile de cultura nelustirb nelustirb care este legea care se aplica pentru salarizarea personalului dibn institutiile de cultura la momentul actual si grilele dupa care se stabilesc salariile dar ... (vezi toată discuția)
Salariu asistent personal debutant corina.trandafir corina.trandafir care este legea ce reglementeaza salariul minim al asistentilor personali debutanti angajati la stat?stie cineva cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Verificare calcul salariu rodyv rodyv Cu cca 1 an in urma am schimbat locul de munca. Incadrarea pe functie publica de executie s-a facut cu un coeficient de ierarhizare de 3,52 rezultand un ... (vezi toată discuția)