avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine este mostenitorul casei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine este mostenitorul casei?

Buna ziua.
Tatal meu detine o garsoniera pe numele lui cumparata dupa divortul de mama. Dupa mai multi ani tata s-a recasatorit .Doresc sa stiu cine are drept de mostenire la aceasta garsoniera. Noi copii lui sau actuala nevasta cu care nu are copii,aceasta avand 2 copii dintr-o casatorie anterioara. In cazul in care noi copii lui suntem mostenitorii garsonierei o putem evacua pe aceasta ''doamna''( sotia lui )?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: craciunescu_1981 , utilizator 11:21, 8 Iulie 2009
Nu va judec si nu va pun la indoiala moralitatea. Va atrag atentia doar ca aveti obligatii. La fel nu ar trebui nici dumneavoastra sa il judecati pe tatal dumneavoastra.
Sincer, de preferat era sa imi raspundeti la intrebari si daca tot spuneti ca tot noi copiii avem obligatii poate imi comunicati legea care specifica acest aspect si de asemenea mentionez ca tatal nostru nu este pensionar avand in vedere ca este nascut in 1953. Lucreaza la negru cum a facut toata viata pentru a evita pensia alimentara ( legea din romania ).
2 dintre cei mai buni consultanti de pe acet forum, D-na Romascanu si D-nul Themis, v-au raspuns deja. Daca as raspunde si eu, nu as face decat sa repet ca un papagal si nu ma caracterizeaza asta.
Codul Familiei este cel ce reglementeaza obligatia de intretinere ce incumba copiilor fata de parintele aflat in nevoie. Daca poate munci, atunci nu aveti acea obligatie.
Este in interesul dumneavoastra sa pastrati o legatura apropiata cu tatal dumneavoastra. Trebuie sa stiti ca el isi poate vinde oricand bunurile pe care le are in proprietate fara ca dumneavoastra sa va puteti opune. Nu le poate vinde sotiei actuale, dar le poate vinde copiilor acesteia.
Brom a scris:

2 dintre cei mai buni consultanti de pe acet forum, D-na Romascanu si D-nul Themis, v-au raspuns deja. Daca as raspunde si eu, nu as face decat sa repet ca un papagal si nu ma caracterizeaza asta.
Codul Familiei este cel ce reglementeaza obligatia de intretinere ce incumba copiilor fata de parintele aflat in nevoie. Daca poate munci, atunci nu aveti acea obligatie.
Este in interesul dumneavoastra sa pastrati o legatura apropiata cu tatal dumneavoastra. Trebuie sa stiti ca el isi poate vinde oricand bunurile pe care le are in proprietate fara ca dumneavoastra sa va puteti opune. Nu le poate vinde sotiei actuale, dar le poate vinde copiilor acesteia.

Multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)
Dreptul la inchiriere daca succesiunea nu este dezbatuta? carmen61 carmen61 din suprafata 467 mp pe care sunt construite 6 camere,din care 2 au fost cedate cu act de comodat de proprietar (tatal meu)care este decedat,fratelui meu care ... (vezi toată discuția)
Bun obtinut din mostenire- are sau nu dreptul la acest bun sotul/sotia? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit ... (vezi toată discuția)