avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei.
Pe data de 05.06.2015 cand in contul meu mi-a fost livrat lichidarea pe luna 05.2015 mi-au fostopriti de catre banca 50%, pe data de 17.06.2015 cand am primit avansul pe luna 06.2015 tot jumatate.
Acum pe data de 06.07.2015 nu am mai primit nici un ban de la angajator pe motiv ca am poprire 50% din salariu. Am sunat la banca sa ma interesez daca mai opresc si ei in aceasta situatie si au spus ca ei opresc 50% din toti banii care imi vor intra in conturile mele. Deci in concluzie eu raman cu 1/4 din salariu. Am cerut o dovada / adeverinta de la angajator pentru poprire si nu au vrut sa imi elibereze ca sa pot duce la banca. Ce trebuie facut in aceasta situatie?
Solicitati angajatorului sa va elibereze document justificativ,OP/DP plata poprire titlu executoriu
Am solicitat si mi-au trimis un fluturas de salariu in care nu imi apare nimic pentru poprire.
Altceva au spus ca nu pot sa imi elibereze. :(
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2015
Underworld86, utilizator
Puteti studia dosarul de executare silita de la executorul judecatoresc unde este obligatoriu sa existe documentul prin care au fost virate sumele din contul dvs
In situatia in care dvs ati fost executat silit,nu mai aveti relatie cu banca ,ci strict cu executorul judecatoresc care a desfasurat la carerea oficiala a creditorului,procedura de executare silita,recte poprire pe drepturile dvs salariale
De la executor nu am primit nici un fel de acte ci doar notificarea prin curier. Cand am sesizat problema cu executarea si catre conturile bancare si catre angajator, raspunsul a fost : "Asta este."
Solicitati de la angajator o adresa in care sa se mentioneze ca vi se consemneaza salariul pe cardul de la Banca X si/sau solicitati si bancii un extras de cont sau o adresa in acest sens.
Impreuna cu acestea mergeti la executorul judecatoresc unde ori incercati sa lamuriti situatia verbal, ori inaintati adresa scrisa unde solicitati numar de intrare.
In adresa mentionati obiectiv situatia : angajatorul imi popreste 1/2 din salariu ( inteleg ca aveti 2 dosare de excecutare ? ) si diferenta de bani mi-o vireaza in contul de la banca X, conform urmatoarelor documente justificative. Intrucat banca popreste iar o 1/2 din diferenta de salariu, ceea ce vine in contradictie cu dispozitiile art. 729 NCPC, va rog sa imi eliberati o adresa catre tertul poprit banca X pentru a nu mai efectua poprirea asupra veniturilor salariale, ci doar asupra eventualelor alte disponibilitati banesti existente in cont.

Referitor la angajatorul dvs, ii puteti solicita o adresa in care sa se mentioneze : in conformitate cu adresa de poprire din data de ....comunicata de catre executorul judecatoresc... am dispus retinerea a 1/2 din veniturile dnului ... pe care le-am virat in contul de consemnari indicat de catre executorul judecatoresc "

Alte discuții în legătură

Chemare judecata pentru chelt.executare silita bej ASUL28 ASUL28 Buna ziua Am depus o contestatie la executare silita pentru cheltuielile de executare catre BEJ. Practic la datorie de 300 de lei(o societate de apa-canal), ... (vezi toată discuția)
Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)