avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua,
In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei.
Pe data de 05.06.2015 cand in contul meu mi-a fost livrat lichidarea pe luna 05.2015 mi-au fostopriti de catre banca 50%, pe data de 17.06.2015 cand am primit avansul pe luna 06.2015 tot jumatate.
Acum pe data de 06.07.2015 nu am mai primit nici un ban de la angajator pe motiv ca am poprire 50% din salariu. Am sunat la banca sa ma interesez daca mai opresc si ei in aceasta situatie si au spus ca ei opresc 50% din toti banii care imi vor intra in conturile mele. Deci in concluzie eu raman cu 1/4 din salariu. Am cerut o dovada / adeverinta de la angajator pentru poprire si nu au vrut sa imi elibereze ca sa pot duce la banca. Ce trebuie facut in aceasta situatie?
Nu poate fi urmărit silit, este sub jumătate din venitul minim net.
Cereti angajatorului sa va remita salariul in mana dupa ce opreste 50%. Notificati executorul ca nu puteti trai cu banii ramasi si ca va ramane fara nimic daca nu anuleaza una din executari pentru ca va dati demisia.
Salut!
Multumesc la toti cei care mi-au raspuns!
Am rezolvat problema dupa ce angajatorul nu a vrut sa imi emita niciun fel de adeverinta,
In schimb mi-au trimis pe email un Print Screen dintr-o aplicatie folosita de ei pentru transferurile bancare in care apare si tranzactia cu plata catre executor.
M-am dus cu acea pagina printata la executor si ei au verificat ca au primit in cont suma respectiva si mi-au eliberat o adeverinta in care se specifica sa mi se ridice popririle pe salariu de catre banca si in acest fel am reusit si mi-am recuperat si banii opriti luna trecuta.
Multumesc inca o data pentru sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare judecata pentru chelt.executare silita bej ASUL28 ASUL28 Buna ziua Am depus o contestatie la executare silita pentru cheltuielile de executare catre BEJ. Practic la datorie de 300 de lei(o societate de apa-canal), ... (vezi toată discuția)
Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi lorelay1 lorelay1 Buna ziua. In urma cu o luna, mi-a venit o executie de la CETELEM. In acelasi timp mi-au fost blocate toate conturile, asta insemnand: contul de salariu si un ... (vezi toată discuția)