avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Reluare procedura insolventa = o noua masa credala???
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Reluare procedura insolventa = o noua masa credala???

Buna ziua

Am dorit sa ma inscriu la masa credala a unei firme intrate in insolventa, insa in urma discutiilor cu mai multi avocati mi s-a spus ca s-a depasit termenul de inscriere si o cerere de repunere in termen nu are nicio sansa sa fie acceptata.

Azi insa, am discutat cu administratorul judiciar care mi-a spus ca la ultimul termen s-a ajuns la concluzia ca "insolventa s-a deschis cu litera de lege gresita" si ca in mod normal procedura se reia SAU se va relua dela inceput.

In aceste conditii ma intereseaza doua aspecte:
1. In acest moment firma respectiva se mai afla in stare de insolventa?
2. daca ceea ce spune admin judiciar este real, se vor putea relua inscrierile in masa credala? Cand se vor relua - dupa termenul din 29.09 sau pot deja sa depun o cerere de inscriere in masa credala?

Iata un link catre dosarul de insolventa: [ link extern ]

[Editat: nu puteti selecta participantii la discutie. Va rog cititi Regulamentul de postare.]
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters364546 , utilizator 13:54, 5 August 2015
bote marius a scris:

Buna seara .
Daca s-a casat hotararea, inseamna ca a avut loc o cale de atac-recursul si in urma acesteia s-a admis casarea-desfiintarea hotararii atacate si cauza a fost trimisa spre rejudecare sau a fost oprita pentru rejudecare chiar de catre instanata de recurs.Dupa casare, nu se rejudeca tot procesul, ci numai motivul si limitele casarii.
Cu stima,
Marius Bote.

Admin judiciar mi-a spus ca avand in vedere aceasta decizie, el nu mai are calitate procesuala si ca se va relua toata procedura de la primul termen. Pe mine de fapt, ma intereseaza daca acest lucru inseamna si ca se accepta din nou inscrieri in masa credala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de repunere in termen sau declaratie de creanta? ContSters328245 ContSters328245 Buna O firma care imi datoreaza bani a intrat in insolventa, fara sa ofere admin judiciar vreun document care sa ateste lista creditorilor, iar eu am aflat ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala georgia78 georgia78 poate sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de recuperare a unor debite de catre primarie in cazul firmelor care intra in procedura insolventei? am ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala - procedura Krissia . Krissia . O firma are deschisa procedura de lichidare judiciara, dosarul fiind pe rol inca la instanta de judecata. S-a stabilit termen in septembrie pt inscrierea ... (vezi toată discuția)