avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere la masa credala

poate sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de recuperare a unor debite de catre primarie in cazul firmelor care intra in procedura insolventei? am inteles ca trebuie facuta o cerere de inscriere la masa credala la tribunal. In situatia in care nu suntem instiintati ca acele firme intra in faliment ce putem face, cum ne putem recupera debitele de la ei?
multumesc!!!!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 12:10, 20 Octombrie 2009
Potrivit Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei administratorul judiciar/lichidatorul au obligatia sa notifice creditorii cu privire la deschiderea procedurii, a termenului limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor.
Notificarea se publica si intr-un ziar de larga circulatie precum si in Buletinul procedurilor de insolventa.
Accesati pentru a va informa:[ link extern ]
Ideea este sa va informati in ce stadiu al procedurii insolventei (generala/simplificata)sunt firmele respective, si sa aveti grija sa nu treaca termenele de inscriere la masa credala.

Cat priveste notificarea o gasiti pe adresa indicata mai sus, dar nu va asteptati sa va "anunte" cineva ca firmele au intrat in insolventa si in ce stare sunt, si sunt sigura ca n-ati citit exact ziarul ala de larga circulatie care va intereseaza, asa ca Buletinul Procedurilor de Insolventa trebuie consultat si gasiti acolo si datele, nr dosar, numele lichidatorului desemnat, iar de pe Portalul Instantelor de judecata veti afla ce va intereseaza.

Inca odata, grabiti-va daca s-a deschis deja procedura....

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa credala Otilia B. Otilia B. Daca nu ne-am inscris in termenul prevazut pt. masa credala cum as mai putea sa fac asta ? Mentionez ca inca nu s-a declarat falimentul, firma este in ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Inscriere masa credala axellcom axellcom In urma unei hotarari judecatoresti irevocabila ma duc la un executor care pe baza deciziei ma inscrie in nus ce tabel zicandu-mi ca intai e Banca , Statul si ... (vezi toată discuția)